Nicușor Dan vrea 90.000 de parcări albastre în centrul Bucureștiului: Am depășit 30.000 de locuri cu plată

23 nov. 2023
775 afișări
Nicușor Dan vrea 90.000 de parcări albastre în centrul Bucureștiului: Am depășit 30.000 de locuri cu plată
Nicușor Dan vrea 90.000 de parcări albastre în centrul Bucureștiului: Am depășit 30.000 de locuri cu plată. FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan a declarat că vrea ca Primăria Capitalei să amenajeze, în centrul Bucureștiului, 90.000 de parcări albastre. În prezent, Capitala are peste 30.000 de locuri de parcare cu plată.

Primarul General al Capitalei a mai spus că se aștepta ca bucureștenii să se opună taxei pentru parcare, însă este bucuros că cetățenii au luat măsura ca atare.

Nicușor Dan vrea 90.000 de parcări albastre în centrul Bucureștiului

O măsură pe care sunt foarte bucuros că bucureștenii au preluat-o ca atare – aceea de a taxa parcarea… Mă așteptam să existe opoziție, dar bucureștenii au înțeles că e normal să taxezi parcarea. Am depășit 30.000 de locuri de parcare plătite. Vrem să ajungem la 90.000 în zona centrală și după aceea vedem extinderea, a declarat Nicușor Dan pentru RFI, potrivit Agerpres.

Primarul Capitalei spune că în zonele unde a fost implementată parcarea cu plată „se simte”. Șoferii sunt disciplinați și se găsesc locuri de parcare. Traficul din zonele respective a fost redus.

Semaforizarea inteligentă din Capitală

Nicușor Dan a vorbit și despre semaforizarea inteligentă din Capitală. Primarul Capitalei își dorea ca elaborarea studiului de fezabilitate pentru acest sistem de semaforizare inteligentă să fie demarat în ianuarie 2023, însă atribuirea contractului a fost blocată de contestații. Proiectul prevede modernizarea semafoarelor, are 4 etape și este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Mai mult de 95% (dintre semafoare – n.r.) nu iau decizii în timp real. Rămân la schema pe care o au, indiferent ce se întâmplă în trafic. Soluția e să schimbi modul în care se văd mașinile, pe cameră optică, în loc de banda inductivă pe care o agăți sau care la îngheț-dezgheț nu rezistă. În al doilea rând, ele toate trebuie conectate cu serverul central care să ia decizii în timp real și care să modifice intervalele de verde-roșu, a explicat Nicușor Dan.

Primarul Capitalei a mai spus că implementarea ar trebui să dureze 3 ani, fiind necesară și procedura de achiziție pentru materiale și pentru instalarea lor.

Te-ar mai putea interesa și: ESENȚIAL | De ce parcarea de 5 lei/ora din București costă, de fapt, cam 6,5. Prețul „corect” vine prin SMS, abia după ce ai plătit. Neregula cu care ne-am obișnuit

Cookies