Nicușor Dan: Vom autoriza toate protestele din București, inclusiv pe cele ale profesorilor. Le-am autorizat și pe cele împotriva mea

07 iun. 2023
305 Afișari
Nicușor Dan: Vom autoriza toate protestele din București, inclusiv pe cele ale profesorilor. Le-am autorizat și pe cele împotriva mea
Nicușor Dan: Vom autoriza toate protestele din București, inclusiv pe cele ale profesorilor. Le-am autorizat și pe cele împotriva mea | Sursa foto: Agerpres

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, citat de Agerpres, că reprezentanții municipalității vor autoriza protestele pe care profesorii vor să le organizeze în București:

Eu am autorizat toate protestele care au fost solicitate, inclusiv cele împotriva mea. Vă aduc aminte că au fost luni de zile proteste la geamurile Primăriei făcute de diferite grupuri de cetăţeni. Evident, vom autoriza toate protestele.

Nicuşor Dan a răspuns astfel atunci când  jurnaliștii l-au întrebat, la a o conferinţă de presă, dacă va autoriza protestul cadrelor didactice, care au depus cerei în acest sens pentru ziua de mâine (joi, 8 iunie) sau vineri (9 iunie).

Declarația lui Nicușor Dan, după ce profesorii au anunțat noi proteste

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret, Marius Nistor, a anunțat, înainte de negocierile de azi cu ministrul Educației, că  profesorii vor protesta din nou în București, joi sau vineri, în funcție de ziua pentru care obțin autorizație de la Primărie.

Acesta urmează să fie al treilea mare protest din București, de la declanșarea grevei generale în Educație.

 În ceea ce privește numărul cadrelor didactice și al altor angajați din învăţământ care au renunţat la grevă, liderul sindical a spus că e vorba derspre un procent nesemnificativ, de aproximativ 15.000 de oameni, care nu influenţează legalitatea acestei acţiuni de protest.

O grevă care, a mai spus liderul sindical, se va încheia atunci când Guvernul va veni cu soluții acceptabile la negocieri:

În momentul de faţă, greva se poate încheia în momentul în care Guvernul vine cu o soluţie care să fie acceptată de către colegii noştri şi când colegii noştri vor decide acest lucru. Noi suntem deschişi la negocieri. (…) Noi am spus foarte clar ce vrem, vrem garanţi vizavi de grila de salarizare şi binenţeles salariul debutantului, care ar trebuie să fie echivalentul salariului mediu brut pe economie. Deci, în momentul în care vor exista aceste garanţii, colegii noştri vor hotărî în cunoştinţă de cauză.

Iar amânarea examenelor este un risc ce trebuie luat în calcul, dacă  negocierile eșuează, iar conflicul se prelungește.

 

Cookies