Nicuşor Dan vine în ajutorul persoanelor fără adăpost. Nu le oferă case, dar le da măști de protecție și dezinfectanți

14 oct. 2021
486 Afișari
Nicuşor Dan vine în ajutorul persoanelor fără adăpost. Nu le oferă case, dar le da măști de protecție și dezinfectanți
Nicuşor Dan vine în ajutorul persoanelor fără adăpost și se laudă cu asta pe Facebook. Primarul a anunat aseară, într-o postare, că Primăria Capitalei a venit în sprijinul acelor oameni care locuiesc pe străzi. Nu le-a oferă case ori vreun adăpost, însă le-a dat măști de protecție și dezinfectanți.

Nicuşor Dan vine în ajutorul persoanelor fără adăpost și se laudă cu asta pe Facebook. Primarul a anunat aseară, într-o postare, că Primăria Capitalei a venit în sprijinul acelor oameni care locuiesc pe străzi. Nu le oferă case ori vreun adăpost, însă le-a dat măști de protecție și dezinfectanți.

Persoanele fără adăpost vor primi măşti de protecţie şi dezinfectanţi, a anunțat primarul Capitalei, Nicuşor Dan. Acesta a anunat noile măsuri de sprijin pe Facebook, alături de o serie de fotografii prin care demonstrează ce a întreprins.

Nicuşor Dan vine în sprijinul bucureștenilor fără adăpost

Persoanele fără adăpost au primit măşti de protecţie şi dezinfectanţi, şi vor avea acces la programe prin care vor putea beneficia de o masă caldă, a anunţat, miercuri, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, potrivit unei postări făcute recent pe Facebook.

Mai mult, oamenii străzii pot face baie în cadrul unui program numit Dușuri sociale. De asemenea, vor primi haine curate și încălțăminte la schimb de la Primărie. Nu în ultimul rând, există programe de ajutor și pentru persoanele în vârstă care au rămas singure și nu se pot descurcă.

„Primăria Capitalei derulează în această perioadă mai multe acţiuni de sprijinire a persoanelor vulnerabile.

Persoanele fără adăpost vor primi kituri de protecţie împotriva COVID-19, constând în măşti şi dezinfectanţi. Totodată, aceste persoane vor avea acces la programele ‘Supă comunitară’ şi ‘Duşurile sociale’, prin care vor putea primi gratuit o masă caldă, vor putea face baie şi vor primi la schimb haine curate şi încălţăminte.

De asemenea, persoanele în vârstă, rămase singure şi fără aparţinători, vor fi ajutate să-şi procure alimentele şi produsele necesare”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Primarul a mai precizat că astfel de acţiuni de ajutor și implicare din partea Primăriei Capitalei au drept scop limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 în București. De asemenea, primarul a ținut să precizeze că aceste acțiuni sunt realizate cu ajutorul echipelor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGAS).

Situația acestor persoane fără adăpost este una delicată, mai ales că în curând vine frigul peste București și nu vor avea unde să stea, mai ales că din cauza pandemiei centrele pentru acestea au fost închise sau și-au redus drastic capacitatea.

Cookies