ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Nicușor Dan vine cu explicații în loc mărțisoare în prima zi de primăvară: Pentru a risipi confuziile și a combate diverse dezinformări

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a venit, luni, în prima zi de primăvară, cu o serie de explicații privind suspendarea PUZ-urilor a cinci sectoare din Capitală timp de un an. Edilul Capitalei spune că proiectele aflate în desfășurare nu vor avea de suferit.

Nicușor Dan clarifică problemele legate de suspendarea aplicării PUZ-urilor

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Nicușor Dan clarifică confuziile și dezinformările legate de suspendarea aplicării PUZ-urilor pentru următoarele 12 luni.

Potrivit primarului Capitalei, toate lucrurile apărute în spațiul public sunt false. El a precizat că se poate contrui în continuare în București, însă pe baza unui Plan Urbanistic General, care ține cont de nevoia spațiului, verde, dar și de dezvoltarea urbană pentru o capitală europeană.

„Pentru a risipi confuziile și a combate diverse dezinformări în contextul deciziei CGMB de suspendare a aplicării PUZ-urilor pentru următoarele 12 luni, vreau să precizez două lucruri:

Mai întâi, e fals că nu se va mai construi deloc în București. Se poate construi în continuare, dar pe baza Planului Urbanistic General, un document echilibrat (și care urmează să fie actualizat), ce ține cont atât de nevoia de spațiu verde, cât și de
dezvoltarea urbană firească pentru o capitală europeană”, a scris Nicușor Dan pe facebook.

Nicușor Dan, despre construcțiile în derulare
Totodată, primarul Capitalei a mai precizat că toate construcțiile care se află în derulare vor continua, în contextul în care există persoane care au dat deja avansuri pentru achiziția de apartamente.

El a mai subliniat faptul că hotărârea CGMB de suspendare a celor 5 PUZ-uri va fi aplicată începând cu data de 1 martie 2021.

„În al doilea rând, e fals că se opresc construcțiile în derulare sau că se sistează construcțiile deja aprobate. Orice proiecte care se află în derulare continuă, inclusiv cele pentru ridicarea de blocuri de locuințe, astfel încât cei care au plătit deja avansuri pentru achiziția de apartamente nu vor pierde banii.

Reafirm faptul că hotărârea CGMB de suspendare a celor 5 PUZ-uri de sector operează pentru viitor, adică începând cu data de 1 martie 2021, pentru o durată de 12 luni de zile”, mai scris Nicușor dan pe pagina personală de Facebook.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button