Nicușor Dan verifică cel mai mare centru de refugiați din București, ROMEXPO, locul unde vor locui 2.000 de ucraineni fugiți din calea războiului

11 mart. 2022
481 Afișari
Nicușor Dan verifică cel mai mare centru de refugiați din București, ROMEXPO, locul unde vor locui 2.000 de ucraineni fugiți din calea războiului
FOTO: Agerpres

Romexpo se transformă, în aceste ore, în centru pentru refugiații din Ucraina, din cel mai mare centru expozițional al Bucureștiului. Pavilionul central va avea instalate paturi, săli de mese și alte utilități de strictă necesitate.

Primarul General, Nicușor Dan, împreună cu viceprimarul Horia Tomescu, verifică vineri după-amiază, începând cu ora 19.00, stadiul lucrărilor de amenajare la centrul pentru refugiați de la Romexpo.

Centrul, pus la dispoziție gratuit de Romexpo, are o capacitate de cazare de 2.000 de persoane, iar în aceste zile echipele DGASMB împreună cu voluntarii pentru a asigura dotările necesare (dușuri, materiale consumabile, de igienă, lenjerie, alimente etc.).

FOTO Agerpres

CGMB, a fost aprobat săptămâna trecută un protocol de colaborare între municipalitate și ROMEXPO, astfel încât Primăria Capitalei să preia pavilionul central al ROMEXPO în vederea cazării noilor refugiați ucraineni.

Primăria Municipiului București va asigura, prin Direcția Generală de Asistență Socială, amenajarea centrului, paza, curățenia și plata utilităților, în timp ce ROMEXPO pune la dispoziție spațiul în care Primăria a dus deja 2.000 de paturi de campanie.

Spațiul este preluat pentru 30 de zile, dar, la nevoie, se va solicita prelungirea perioadei.

 

Cookies