Nicușor Dan: Tribunalul București a respins prețul cerut de Eco-Sud S.A, compania care deține groapa Vidra unde se aruncă gunoiul din București

31 mai 2022
524 Afișari
Nicușor Dan: Tribunalul București a respins prețul cerut de Eco-Sud S.A, compania care deține groapa Vidra unde se aruncă gunoiul din București

Tribunalul București a respins cererea companiei Eco-Sud S.A, companie care deține groapa unde se depozitează gunoiul din București, și care solicita Municipalității peste 267 milioane de lei, anunță Nicușor Dan. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs, scrie g4media.ro.

„Tribunalul București a respins cererea companiei Eco-Sud S.A care solicită Municipalității peste 267 milioane de lei.

Suma reprezintă diferența de preț dintre tariful de 24,9 euro/tonă pentru depozitarea deșeurilor municipale așa cum a fost aprobat prin HCGMB în anul 2021 și tariful de 42 de euro/tonă, cât consideră Eco-Sud că trebuie plătit.

Astfel, instanța confirmă decizia Primăriei Capitalei care a refuzat sa accepte fără documente justificative un preț mult mai mare pentru depozitarea deșeurilor la depozitul ecologic de la Vidra.”, a spus acesta. (Ilustrația FOTO aparține primarului general Nicușor Dan)

Consilierii PSD și PNL, Valeriu Șuhan și Andrei Badiu, au ridicat subiectul în ședința de consiliu precedentă, și au cerut să se dezbată cererea de stabilire a tarifului făcută de Eco-Sud S.A, așa cum a hotărât instanța de judecată anterior și care obliga CGMB să soluționeze cererea reclamantului potrivit documentului trimis.

„Consiliul general și consilierii generali, fiecare în parte, riscă să fie penalizați dacă nu dezbat cererea de stabilire a tarifului, eu nu spun să fie majorat, eu spun să fie dezbătută cererea așa cum a hotărât instanța, întrucât atunci consilierii generali au fost sancționați cu 1.000 de lei/zi întârziere.”, a declarat pentru b365.ro, consilierul general Valeriu Șuhan.

Context

Pe 6 iulie 2021, Consiliul General al Municipiului București a adoptat o hotărâre care prevede un tarif de 24,9 euro, TVA inclus, pe tonă, pentru depozitarea deşeurilor la Depozitul Ecologic Vidra, Eco Sud, scrie g4media.ro.

Eco Sud SA a contestat însă în justiție încă din 2018 acest tarif despre care spune că „este aferent exclusiv perioadei 2016 – 2017, calculat la un curs mediu euro din perioada 08. 2015 – 07. 2016 și, prin urmare, nu poate fi extins și pentru alte perioade ulterioare”.

Eco Sud spune că justiția a recunoscut „justețea cererii de majorare a tarifului aferent deșeurilor depozitate in cadrul Depozitului Ecologic Vidra, la nivelul tarifar de 42.40 euro/tonă”.

În ședința de Consiliu general din 6 iulie 2021, primarul Nicuşor Dan a fost împuternicit să negocieze o soluție de compromis cu reprezentanţii Eco Sud în următoarele 60 de zile.

Îți recomandăm și:

 

Cookies