„Nicușor Dan trebuie să își dea demisia”. Avocatul Piperea este pe urma dosarului DNA al Primarului General. A venit cu detalii din instanță

06 iul. 2021
914 Afișari

Avocatul Gheorghe Piperea susține că Nicușor Dan trebuie să își dea demisia. Acesta a prezentat detalii din dosarul de la DNA care îl vizează pe Primarul General al Bucureștiului.

„Nicușor Dan trebuie să își dea demisia”. Afirmația îi aparține avocatului Gheorghe Piperea, acesta oferind, pe pagina sa de Facebook, detalii din dosarul intrumentat de DNA care îl vizează pe Primarul General.

Gheorghe Piperea a publicat şi câteva fotografii cu capturi din ordonanţa DNA și dosarul deschis pe numele lui Nicuşor Dan care ar urma acum să ajungă la Parchetul de pe lângă ÎCCJ, pentru continuarea cercetării penale.

Nicușor Dan trebuie să își dea demisia. Piperea susține că există date și probe pentru mai multe acuzații

Conform postării lui Gheorghe Piperea, Nicuşor Dan trebuie să ăși dea demisia pentru că DNA a găsit probe și date pentru acuzația de fals în declarații, spălare de bani, înșelăciune și exercitarea fără drept a avocaturii.

„DNA a constatat că în dosar sunt probe suficiente pentru acuzația de fals în declarații, exercitarea fără drept a avocaturii, spălare de bani și înșelăciune. În acest moment, Primarul General este obligat să își dea demisia. Dacă nu o face, bucureștenii sunt îndreptățiți să îl demită prin referendum”, a precizat Piperea.

În sprijinul afirmațiior făcute, Gheorghe Piperea susține că fragmenele prezentate sunt parte din documentul oficial care urmează să ajungă pe masa judecătorilor de la ÎCCJ.

În luna iunie, un partid din România a anunțat că pregătește strângerea de semnături pentru organizarea unui referendum pentru demiterea lui Nicușor Dan. Membrii Biroului Executiv al PPU (social-liberal) au aprobat, pe 7 iunie, cu unanimitate de voturi, demararea procedurilor în vederea inițierii acestui referendum de suspendare din funcție a Primarului General Nicușor Dan.

Nicușor Dan glumea, în septembrie 2020, la aflarea veștii că mai mulți parlamentari PSD au făcut denunț penal împotriva sa, spunând că acestora le-a trebuit mult curaj să meargă la DNA, acolo unde „mulți pesediști intră, puțini ies”.

Nicușor Dan a fost denunțat la DNA și de Aurelian Bădulescu, fiind acuzat de şantaj, luare de mită, trafic de influenţă, fals în declaraţii și spălare de bani.

Cookies