Nicușor Dan spune ce urmează să se întâmple în București. Principalele proiecte aprobate în ședința CGMB

28 apr. 2022
5611 Afișari
Nicușor Dan spune ce urmează să se întâmple în București. Principalele proiecte aprobate în ședința CGMB
Nicușor Dan spune ce urmează să se întâmple în București. Principalele proiecte aprobate în ședința CGMB. Sursa foto: Agerpres Arhiva

După ședința de joi a CGMB, Nicușor Dan spune ce urmează să se întâmple în București. Primarul General a transmis lista proiectelor principale ce au fost aprobate.

Nicușor Dan spune ce urmează să se întâmple în București

Joi, la sediul Primăriei Capitalei, a avut loc ședința ordinară a Consiliului General al Municipiului București. Pe ordinea de zi s-au aflat 40 de proiecte, toate inițiate de Primarul Capitalei.

Nicușor Dan le transmite bucureștenilor ce urmează să se întâmple în oraș, după ce Consiliul General a aprobat mai multe proiecte.

Principalele proiecte aprobate în ședința CGMB

În ședința de joi a CGMB a fost făcut primul pas concret pentru semaforizarea inteligentă în București. A fost aprobată depunerea cererii de finanțare prin PNRR pentru acest proiect. Tot prin intermediul fondurilor PNRR, Capitala va cumpăra 22 de troleibuze moderne (care funcționează și cu ajutorul bateriilor), iar Consiliul General a aprobat depunerea cererii de finanțare în acest scop, spune Nicușor Dan.

Tot în cadrul ședinței de joi, au fost aprobate și studiile în baza cărora se va face achiziția publică pentru reabilitarea liniilor de tramvai. Primarul General al Capitalei spune că documentația va fi pregătită în momentul în care vor fi lansate fondurile structurale.

Un alt subiect de interes pentru bucureșteni este modernizarea sistemului de sănătate și a spitalelor din subordinea PMB. Consiliul Local a votat mai multe proiecte care vizează:

  • construirea unui nou corp pentru Spitalul Colentina;
  • crearea unei bănci de țesuturi umane (tot la Spitalul Colentina);
  • mai multe proiecte pentru modernizarea instalațiilor electrice și prevenirea incendiilor în spitale, astfel încât să se poată obține avizele ISU necesare.

„Subliniez în special proiectul pentru noul corp al Spitalului Clinic Colentina, care va avea minim 300 de paturi (dintre care 35 pentru terapie intensivă) și 4 blocuri operatorii (fiecare cu cel puțin 6 săli de operații)”, spune Nicușor Dan într-o postare pe pagina de Facebook.

De asemenea, a fost votat și proiectul prin care se aprobă Programul Municipal de Restaurare a imobilelor monumente istorice și normele metodologice corespunzătoare. Programul se întinde pe mai mulți ani și va fi derulat de către Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, care va elabora și va cere aprobare în fiecare an pentru lista obiectivelor de investiții, a conchis Primarul Capitalei.

Cookies