Nicușor Dan spune că Parcul Izvor este un parc relativ nou, iar un proiect eficient poate avea efecte benefice. Reacție la lupta ONG-urilor cu proiectul Untold

27 iul. 2022
786 Afișari
Nicușor Dan spune că Parcul Izvor este un parc relativ nou, iar un proiect eficient poate avea efecte benefice. Reacție la lupta ONG-urilor cu proiectul Untold

Nicușor Dan nu respinge din start solicitarea oficială a unei firme din grupul Untold pentru concesionarea pe un an a Parcului Izvor, întrucât propunerea necesită o discuție. ”Decizia e departe de a fi luată”, afirmă primarul general.

22 de ONG-uri din București i-au cerut azi primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, să respingă propunerea de concesionare pentru un an a Parcului Izvor întrucât este „complet sfidătoare la adresa comunității locale”. În opinia lor, o eventuala concesionare a parcului ar viza ”dreptul fundamental la un mediu sănătos”.

”Referitor la Parcul Izvor trebuie să analizăm cu foarte mare atenție toate posibilitățile de dezvoltare ale acestui spațiu: vorbim de un parc relativ nou unde un proiect eficient de modernizare și administrare poate avea efecte benefice. Repet, suntem departe de a lua o decizie. Deocamdată, această propunere este în analiză.”, a declarat Nicușor Dan, conform unui comunicat al Primăriei Generale.

Primarul transmite că propunerea este în analiză și pentru că se potrivește politicii sale privind organizarea de evenimentele private.

”În anii precedenți Primăria Capitalei organiza, pe bani foarte mulți, târguri, festivaluri sau concerte, însă eu susțin că municipalitatea trebuie să-și canalizeze fondurile către alte obiective de investiții. Aceste evenimente publice trebuie organizate de operatori privați, eventual în parteneriat cu administrația locală.”

Nicușor Dan mai spune că este în lucru la Primăria Capitalei un regulament pentru închirierea de spații publice.

”E vorba de câteva luni. Este în lucru de mult timp la Primăria Municipiului București un regulament despre închirierea spațiilor și modul de utilizare a spațiilor folosite pentru astfel de evenimente. A început discuția în primărie acum 4-5 luni și în scurt timp vom avea acest regulament”.

„Doresc să-i asigur pe bucureșteni și pe reprezentanții ONG-urilor de mediu că Parcul Izvor nu va fi închis/distrus/desființat, ci este vorba despre o propunere de valorificare a parcului din partea unei companii private, propunere care urmează să fie discutată. Decizia însă este departe de a fi luată. Mai mult, în cazul în care se va merge pe această variantă, a concesionării, vom solicita într-un cadru transparent mai multe proiecte din partea mediului privat.”, a completat primarul Nicușor Dan.

Parcul Izvor are antecedente

Parcul Izvor este administrat de Primăria Capitalei, prin Administrația Lacuri Parcuri și Agrement (ALPAB), iar în acest an, o bucată din parc a fost îngrădită timp de 2 săptămâni, spre nemulțumirea unor bucureșteni.

În Parcul Izvor a fost organizat festivalul „Nostalgia”. Acesta a fost în acord cu instituția condusă de Nicușor Dan. Municipalitatea a primit 30.000 de euro de la organizatori.

Cookies