Nicușor Dan spune că nu a văzut niciodată șobolani în București, dar ei există. „E o temă artificială pentru bucureșteni”

03 mai 2024
1226 afișări
Nicușor Dan spune că nu a văzut niciodată șobolani în București, dar ei există. „E o temă artificială pentru bucureșteni”
Sursa foto: Facebook / Nicușor Dan

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a declarat că nu a văzut șobolani în București, deși aceștia există. Edilul a explicat joi seară faptul că companiile publice nu pot interveni în cazul clădirilor private sau a terenurilor virane. Explicația lui Dan vine după ce Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei, a acuzat actuala conducere că discută despre „intersecții semaforizate și smartcity, dar avem șobolani, gropi, mizerie și gunoaie”.

Primarul Municipiului București, Nicușor Dan, a fost invitat joi seară la postul de televiziune Digi24, unde a vorbit despre problema șobolanilor din București, o problemă care, spune edilul, este „o temă artificială”, deoarece, susține edilul, sursa șobolanilor din București sunt zonele unde autoritățile municipale nu pot interveni, și anume terenurile virane și locațiile private.

„Să știți că eu circul pe jos, cu autobuzul și n-am văzut niciodată șobolani”, spune Nicușor Dan

Nicușor Dan a recunoscut existența șobolanilor din București, însă a declarat că el personal nu i-a văzut niciodată, deși merge cu transportul în comun și pe jos prin oraș.

„Să știți că eu circul pe jos, cu autobuzul și n-am văzut niciodată șobolani. Bineînțeles că sunt, dar indicatorul relevant e când se dă telefon și se reclamă existența acestor animale în București. Sunt, dar e o scădere de 20% față de mandatul precedent, dar sunt cazuri absolut punctuale”, explică Nicușor Dan.

De asemenea, edilul a declarat că din 1000 de bucureșteni, potrivit statisticilor, doi ar spune că au văzut în ultimii patru ani un șobolan în București. Mai mult, primarul a declarat că tema șobolanilor din Capitală este una „artificială”, explicând că de eliminarea rozătoarelor se ocupă o companie municipală creată de pe vremea Gabrielei Firea, însă care nu poate să intervină în spații private, precum clădiri sau terenuri virane, unde pot exista probleme cu șobolani însă unde municipalitate nu are competența de a interveni

„E o temă artificială pentru bucureșteni și de ce se întâmplă? Noi avem o companie care e creația fostei administrații, i-am dat și buget, numai că sunt locuri private în care ei nu ajung, nu au competență să intervină, sunt alte instituții care fac control pentru instituții private, sunt și terenuri virane, unde n-avem competențe să intervenim, și asta e sursa șobolanilor, dar nu e o problemă a Bucureștiului”

Ce a declarat Gabriela Firea la depunerea candidaturii pentru PMB

În momentul în care și-a depus candidatura pentru postul de primar general al Capitalei, Gabriela Firea, care candidează din partea PSD, nu a ratat ocazia de a-l înțepa pe actualul primar al Bucureștiului, spunând că „vorbim de intersecții semaforizate și smartcity, dar avem șobolani, gropi, mizerie și gunoaie” în București.

CITEȘTE ȘI

Un bărbat din București, împușcat în picior de polițiști. Agenții au folosit arma din dotare după ce ar fi fost amenințați cu un topor

Trafic ALERT | Accident extrem de grav pe Centura Capitalei, în zona Lidl Chitila. Se circulă greu pe DNCB

FOTO | Într-o lume anostă, plină de mașini gri și negre, fii un BMW alb. Dar nu parca jumătate de mașină pe spațiul verde

Cookies