Nicușor Dan și Dominic Fritz au dezbătut azi problemele arzătoare din București și Timișoara, cele două mari orașe în care oamenii îngheață în casă și în cadă

28 mart. 2022
167 Afișari
Nicușor Dan și Dominic Fritz au dezbătut azi problemele arzătoare din București și Timișoara, cele două mari orașe în care oamenii îngheață în casă și în cadă
Nicușor Dan și Dominic Fritz au dezbătut azi problemele arzătoare din București și Timișoara, cele două mari orașe în care oamenii îngheață în casă și în cadă | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, s-a întâlnit astăzi de dimineață cu primarul orașului Timișoara. Aceștia au discutat despre mai multe proiecte de dezvoltare a orașelor și despre modul în care se pot rezolva anumite probleme comune ale celor două municipii.

Nicușor Dan s-a întâlnit cu primarul orașului Timișoara

După cum spune Nicușor Dan într-o postare pe Facebook, discuția dintre cei doi a fost axată pe proiectele ce se pot implementa pentru a dezvolta cele două mari orașe. S-au purtat discuții și pe baza unor proiecte cu finanțare europeană și despre posibila colaborare cu instituții financiare internaționale, precum BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare) sau BEI (Bancă Europeană de Investiții).

Cei doi edili au discutat de asemenea și despre următoarele subiecte de interes comun:

  • Strategia de parcări,
  • Colectarea selectivă a deșeurilor din oraș,
  • Sistemul centralizat de termoficare.

Termoficarea reprezintă o problemă și în Timișoara

Problema termoficării este una de pe care Bucureștiul și Timișoara o au în comun. Primarii consideră că pentru remedierea aceste situații, este necesară o implicare guvernamentală sporită.

Susținem amândoi o implicare guvernamentală sporită pentru rezolvarea problemelor cu apa caldă și căldura în plan local, a declarat Nicușor Dan.

Primarul Bucureștiului se află astăzi într-o vizită în vestul țării. Timișoara a fost doar prima oprire a acestuia, și urmează să meargă spre Arad. Aici edilul va vizita fabrica de tramvaie Astra Vagoane. În anul 2021 Primăria Capitalei a încheiat un contract cu societatea pentru achiziția a 100 de tramvaie. Acesta a avut o valoare de 200 de milioane de euro. Conform contractului primele tramvaie se vor livra în această vara.

În aceste vizite, Nicușor Dan este însoțit de către vicepreședintele Stelian Bujduveanu și consilierii generali Nicorel Nicorescu, Gabriel Rău, George Nicolaie și Marian Podar.

Cookies