Nicușor Dan și Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, merg în Delta Văcărești, alături de doi oficiali, un american și un consilier al lui Iohannis

10 mai 2022
3058 afișări
Nicușor Dan și Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, merg în Delta Văcărești, alături de doi oficiali, un american și un consilier al lui Iohannis

Primarul general Nicușor Dan are anunțată pentru marți, 10 mai, o vizită în Parcul Natural Văcărești, prima de acest gen după preluarea ariei protejate în adminsitrarea structurii nou create la Primăria Capitalei. Alături de el vor fi Daniel Baluță, primarul sectorului 4, cu care s-a asociat în scopul dezvoltării de proiecte şi iniţiative comune în Delta Văcărești, precum și David Muniz, Însărcinatul cu Afaceri a.i al Ambasadei SUA în România și Alexandra Bocșe, Consilier de Stat – Departamentul Climă și Sustenabilitate din cadrul Administrației Prezidențiale.

Parcul Văcărești este administrat din decembrie anul trecut de Administrația Parcul Natural Văcărești, structură special creată în acest scop și aflată în subordinea Primăriei Capitalei. Parcul a fost preluat pentru perioada standard de 10 ani, cu posibilitatea prelungirii ulterioare.

Primarul Nicușor Dan anunța atunci că încă din ianuarie 2022 vrea să demareze câteva lucrări de urgență în parc: reabilitarea și punerea în siguranță a punctelor de acces, igienizarea și ecologizarea, asigurarea patrulării și a monitorizării ariei, expertiza cu privire la restabilirea echilibrului ecologic al apei și cadastrul celor 183 de hectare ale parcului.

Nicușor Dan promitea că va urma un concurs internațional pentru identificarea de soluții pentru amenajare.

„Fiind o arie naturală protejată, vor fi realizate doar intervenții minim invazive, care să asigure infrastructura de bază pentru vizitare. Va fi un spațiu pentru pasionații de natură, de lacuri, plante și păsări – fără clădiri, terase sau spații de distracție. Va fi o oază de natură pură, de care să se bucure generațiile de azi și din viitor.”, spunea edilul Capitalei.

Parcul Natural Văcărești a fost afectat luna trecută de un incendiu în care au ars aproape 15 ha de vegetație și au murit mai multe animale care trăiesc în aria protejată. Specialiștii de mediu au reclamat atunci lipsa rangerilor și a altor investiții care să asigure protecția zonei.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies