Nicușor Dan și Clotilde Armand își aruncă postări suave pe Facebook. Un Ala, bala, portocala de toată frumusețea între PMB și Primăria Sectorului 1

05 feb. 2021
341 Afișari
Nicușor Dan și Clotilde Armand își aruncă postări suave pe Facebook. Un Ala, bala, portocala de toată frumusețea între PMB și Primăria Sectorului 1

Ziua de miercuri pare să fi fost una complicată, dacă ar fi să ne luăm după valurile produse joi de decizia Consiliului Local Sector 1 de a trece patru spitale din curtea Primăriei S1 în marea ogradă a lui Nicușor Dan, Primăria Capitalei. În timp de Dan îi trimite săgeți lui Armand pe Facebook, edilul celui mai bogat sector al Capitalei rispostează cu paloșul vechii administrații și spune că doar dă curs unei decizii a Curții de Conturi a României din 2016.

După ce a calculat problema, Nicușor Dan a venit cu o serie de reacții cu privire la decizia Primăriei Sector 1 de a trece patru spitale din subordinea sa în cea a PMB. Edilul general a recunoscut că este foarte deschis în a administra cât mai multe lucruri, însă vrea să îi fie asigurați și banii necesari pentru asta.

Mesajul lui Nicușor Dan

„Înțeleg că există dorința, în ultima vreme, a transferului unor obiective dificil de administrat, către Primăria Capitalei. Eu sunt absolut deschis să administrez cât mai multe lucruri care privesc calitatea vieții bucureștenilor, doar să fie asigurată finanțarea către Primăria Municipiului București pentru asta.

Dacă cineva nu se poate ocupa de aceste proiecte și instituții din Capitală, atunci eu declar că vreau să le administrez împreună cu echipa Primăriei, cu condiția să ni se asigure banii necesari”, a transmis Nicușor Dan pe Facebook undeva pe la 6 seara, fix când corporatiștii își închid laptopurile și se mută de la birou pe canapea ca să stea pe Facebook.

Reacția lui Clotilde Armand

Nu au trecut decât vreo două ore și primarul Clotilde Armand a reacționat pe  aceeași rețea de socializare explicând cu documente că tot ce a făcut este să respecte o decizie a Curții de Conturi a României din 2016.

„Iată decizia Curții de Conturi a României din 2016:
– „Menținerea nejustificată în administrarea Administrația unităților de învățământ preuniversitar și a unităților sanitare publice sector 1 a patru spitale clinice de urgență aflate în subordinea Ministerului Sănătății ca urmare a nepunerii în aplicare a legii.”
Cu alte cuvinte, Consiliul local al Sectorului 1 a pus în legalitate o hotărâre de Guvern după 16 ani de zile. Ce au făcut predecesorii mei până acum? Întrebați-i pe ei.”, a spus primarul Sectorului 1.

Inedit este faptul că la ora publicării acestei știri cele două postari aveau aproape un număr egal de reacții ceea ce înseamnă că lupta pe rețele este strânsă. Încă nu îmi dau seama dacă aceste contre pe care și le trimit cei doi primari vin în sprijinul bucureștenilor sau este vorba doar de o serie de răfuieli personale între doi prieteni vechi care nu mai par să fie la cataramă.

De la ce a pornit totul

Clotilde Armand a explicat încă de miercuri seară situația celor patru spitale care nu vor mai fi adminstrate de Primăria Sectorului 1.

Edilul a precizat, printr-o postare pe pagina personală de Facebook(parcă nici nu îți trebuie departament de comunicare când ai o pagină de Facebook), că informația conform căreia a tăiat finanțarea este falsă și că, de fapt, ele au trecut în administrarea Consiliului General al Municipiului București ca urmare a unei decizii a Curții de Conturi.

”Circulă de aseară (pe mai multe posturi de televiziune conduse de turnători sau fugari deveniți milionari după ce au jefuit Statul Român) o informație falsă despre ședința de Consiliu Local din Sectorul 1. Știu, a fost un adevărat festival al calomniei. Așa se întâmplă atunci când USL trăiește și ai curajul să te lupți cu el. Semn bun! Multă lume este revoltată auzind știrea cum că eu am tăiat finanțarea de la 4 spitale din București. Fals, fals, fals!

Nu s-a tăiat nimic. În ședința de ieri s-au trecut 4 spitale din administrarea Sectorului 1 în administrarea Consiliului General al Municipiului București. Știți de ce? Pentru că există o decizie a Curții de Conturi care ne spune asta.

Și pentru cei care lansează aceste știri false în spațiul public le demonstrez cu legislația în față că sunt niște mincinoși:

– Consiliul Local al Sectorului 1 a hotărât în data de 29.10.2010 trecerea celor 4 spitale din administrarea Sectorului 1 în administrarea Consiliului General al Municipiului București. Interesant, nu? În urmă cu 11 ani s-a hotărât asta…

– În Hotărârea de Guvern cu nr. 114/2010 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății scrie negru pe alb că aceste unități despre care unii au ales să mintă în spațiul public ”SUNT FINANȚATE INTEGRAL DE STAT”.

Iată o nouă dovadă că politicienii habar n-au despre legislație însă sunt specialiști în calomnii și lansează informații false. Dar adevărul învinge mereu oricât s-ar strădui unii și alții să spună că nu e așa.

Oameni buni, nu a tăiat nimeni nici o finanțare. Când mai auziți așa ceva în spațiul public vă rog să le arătați asta”, este postarea edilului.

Cookies