Nicușor Dan și Ciprian Ciucu au pornit concursul de Crăciun “Mărimea Contează”. Cea mai mare roată panoramică vs cea mai mare perdea de lumini

21 nov. 2022
2483 afișări
Nicușor Dan și Ciprian Ciucu au pornit concursul de Crăciun “Mărimea Contează”. Cea mai mare roată panoramică vs cea mai mare perdea de lumini
Roata panoramică de la Târgul de Crăciun din Piața Constituției | Foto: CREART - Dragoș Toader

În așteptarea unor zile feerice cu fulgi perfecți care ning perfect peste un București perfect împodobit și perfect luminat pentru  sărbătorile din iarna lui 2022, ne împăcăm cu ideea că plouă perfect enervant, chestie meteo care, cu siguranță, va scoate pe străzile din Capitală absolut toate mașinile din Univers.

Nicușor Dan: Cea mai mare roată din țară e la Târgul de Crăciun din Constituției

În acest context plin de umezeală rece și neplăcută, Nicușor Dan a inaugurat Târgul de Crăciun București 2022 din Piața Constituției, loc pe care, aseară, l-a șli vizitat, după cum ne înștiințează pe pagina sa de Facebook. L-a văzut plin de oameni veniți în ciuda ploii la Târgul dotat cu, spune primarul general, cea mai mare roată panoramică din țară.

Am vizitat Târgul de Crăciun București 2022 din Piața Constituției și m-a bucurat faptul ca foarte mulți oameni, bucureșteni și turiști deopotrivă, au venit la deschidere în ciuda ploii. Pe toată perioada Târgului cei mari se pot bucura de concerte, de mâncarea tradițională și de produsele artizanale ale meșterilor prezenți la târg, iar cei mici au la dispoziție o serie de activități în parcul de distracții cu patinoar, carusel și cea mai mare roată panoramică din România, cu o înălțime de 36 de metri.

Roata panoramică de la Târgul de Crăciun din Piața Constituției | Foto: CREART - Dragoș Toader
Roata panoramică de la Târgul de Crăciun din Piața Constituției | Foto: CREART – Dragoș Toader
Nicușor Dan la Târgul de Crăciun din Piața Constituției
Foto: CREART – Dragoș Toader
Nicușor Dan la Târgul de Crăciun din Piața Constituției
Foto: CREART – Dragoș Toader

Târgul de Crăciun din Piața Constituției, la care anul acesta accesul este gratuit, este organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti şi CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București. Anul trecut, Nicușor Dan a organizat Târgul de Crăciun în Piața Universității, iar accesul a fost contra cost.

Ciprian Ciucu: Cea mai mare perdea de lumini e la West Side Christmas Market

Primarul general Nicușor Dan se mândrește cu dotările Târgului de Crăciun organizat de Primăria Sa la scurt timp după ce, la o conferință de presă de la Primăria Sectorului 6, am aflat cât la West Side Christmas Market va fi montată cea mai mare perdea de lumini din țară. Decorațiunile de Crăciun de la târgul din Drumul Taberei vor fi memorabile, iar piesa de rezistență va fi o impresionantă perdea de lumini, cea mai mare perdea de lumini din țară, după promit organizatorii:

Este o perdea de lumini construită  împreună cu un partener internațional al UNTOLD, un partener care se ocupă de intalații de lumini în toată lumea, inclusiv la Rockefeller Center în New York.

West Side Christmas Party, Târgul de Crăciun din Drumul Taberei
West Side Christmas Party, Târgul de Crăciun din Drumul Taberei, se deschide vineri, 25 noiembrie, la ora 18:00

Perdeaua de lumini va îmbraca podul suspendat din parcul Drumul Taberei. Va fi cea mai mare perdea decorativa din România, cu o lungime de peste 100 m, și va fi suspendată la o înălțime de până la 50 m. West Side Christmas Market, Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei, este un eveniment în parteneriat public-privat, care se autofinanțează, și va fi deschis vineri, 25 noiembrie, la ora 18:00.

Îți recomandăm să citești și:

 

 

Cookies