Nicușor Dan și-a făcut partid: Obiectivele Uniunii Salvați Bucureștiul și membrii fondatori

de:
01 iul. 2015
3 Afișari
Nicușor Dan și-a făcut partid: Obiectivele Uniunii Salvați Bucureștiul și membrii fondatori

Uniunea Salvați Bucureștiul va continua activitatea Asociației Salvați Bucureștiul și va transpune obiectivele pentru care a militat asociația de la nivelul civic la nivel politic. 

„Oamenii nu sunt îndemnați doar să sprijine această construcție, ci să intre în ea și împreună să continue această luptă politică pentru impunerea unei viziuni. Nu am ales întâmplător fundalul din spate (n.r. conferința pentru prezentarea noului partid a avut loc într-o cafenea situată vizavi de Direcția Națională Anticorupție), pentru că suntem în continuarea acestui efort pe care DNA îl face de a curăța administrația publică din București, vorbim de o administrație profund coruptă și incompetentă. Suntem obligați să propunem ceva în loc. Vom aduce în loc în administrația publică oameni competenți, oameni morali, buni profesioniști în meseria lor, care cunosc problemele Bucureștiului și care sunt în stare să propună soluții la problemele pe care orașul le are. Ne adresăm, în special, acelor nuclee de cetățeni care au început să lupte pentru drepturile lor, sunt zeci de astea de grupuri în București.”, a declarat Nicușor Dan la conferința de presă organizată după depunerea actelor pentru înființarea noului partid.

Nicușor Dan a asigurat că USB va continua lupta cu administrația publică din București și va veni cu viziunea și cu proiectul propriu pentru Capitală.„Nu suntem delimitați ideologic. Sunt niște probleme, vrem să le rezolvăm. Venim să propunem o viziune pentru oraș. Începem azi o luptă pentru impunerea unei politici competente și oneste la nivelul administrației publice din București. Aștept ca bucureștenii să se alăture demersului politic.”, a declarat președintele noului partid.

„Avem pentru București o viziune economică, ne dorim stimularea industriilor creative, rezolvarea problemlor de trafic, creșterea calitatății locuirii în oraș. Avem modelul orașelor occidentale”, a spus Nicușor Dan.

Legat de parteneriatele cu alte partide, Nicușor Dan a declarat că, pentru moment, nu se gândește la asta, dar „în momentul în care vom vedea niște proiecte pe București, va analiza situația. Suntem oameni pragmatici”.

Statutul USB și programul este unul național, dar până în 2016 se va axa doar pe situația Bucureștiului. „După alegeri, ne vom gândi și la extinderea pe plan național. Ieri am trimis pe e-mail la două grupuri din două localități statutul programului, pentru a face în acele localități partide locale.”, a declarat președintele partidului. 

Asociația Salvați Bucureștiul își va continua activitatea și va colabora cu Uniunea Salvați Bucureștiul.

Membri fondatori ai USB

Partidul Uniunea Salvați Bucureștiului are 39 de membri fondatori. 

Alina Vernon este unul dintre membrii USB. Audiator financiar și asociat la o firmă de audit și consultanță, Vernon a declarat că „sunt aici pentru că Nicușor Dan este omul potrivit pentru a fi primarul general al Bucureștiului. Am trei copii care trăiesc în acest oraș. Vreau să avem o viață mai bun în acest oraș. Sprijin viziunea și strategia propusă de Nicușor Dan”.

Și arhitectul Ion Milos este membru al USB. „Atât eu cât și mulți alți arhitecți îl susținem pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei deoarece ne simțim foarte bine reprezentanți de el, chiar mai bine reprezentanți decât de propriile noastre asociații”, a declarat Ion Milos.

Dan Podaru, om de comunicare și profesor la Facultate de Jurnalism la Științele Comunicare, membru USB, a declarat că a ales să se înscrie în USB deoarece „Nicușor Dan este singura soluție pentru București.

Purtătoarea de cuvânt al noului partid va fi Argentina Traicu, fost ziarist, fost director general adjunct al Agerpres.

Nicușor Dan a anunțat că USB va avea și candidați pentru primăriile de sector, „cu șanse reale de câștig”.

Nicușor Dan a candidat independent și la alegerile locale 2012. El a ieșit pe locul trei, obținând 9,44% dintre voturi. „Atunci a fost o candidatură independentă la Primăria Generală, o candidatură sprijinită de câteva sute de persoane, care constituie astăzi această construcție politică. Votul din 2012 a fost un vot simbolic pentru dorința către un alt tip de administrație locală. Stăm mai bine acum decât atunci și cred că avem șanse reale acum”, a declarat Nicușor Dan. 

Cookies