Nicușor Dan sesizează DNA pentru nereguli la Protecția Animalelor în timpul mandatului Gabrielei Firea

25 iul. 2022
356 Afișari
Nicușor Dan sesizează DNA pentru nereguli la Protecția Animalelor în timpul mandatului Gabrielei Firea

Primarul general Nicușor Dan a sesizat DNA după ce Corpul de control al Primarului General a raportat ilegalități petrecute la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA).

Acțiunile de corupție suspectate s-au petrecut în perioada 2018-2020, în mandatul fostului primar Gabiela Firea, iar cea mai flagrantă este legată de achiziția de ambulanțe veterinare.”E vorba, în fond, de o bătaie de joc pe bani publici”, acuză primarul.

În luna iunie, directorul instituției, Andrei Mina Drăghici, a demisionat, după raportul Corpului de control.

„Am decis sesizarea DNA pentru nereguli grave petrecute la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor în perioada 2018-2020.

Aceste nereguli reies dintr-un raport al Corpului de Control al Primarului General, pe care l-am trimis în control la ASPA în perioada mai – iunie a anului curent.

Chestiunea cea mai flagrantă ține de cumpărarea de ambulanțe veterinare, existând suspiciuni serioase despre ilegalități în achiziție. E vorba, în fond, de o bătaie de joc pe bani publici, inclusiv pentru faptul că nici până azi aceste ambulanțe nu au autorizația pentru a funcționa potrivit scopului declarat al achiziției.

Astfel de lucruri sunt intolerabile și nu le tolerez nici la ASPA, nici la alte instituții care țin de Primăria Capitalei.”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Îți mai recomandăm și:

Cookies