Nicușor Dan: Se reiau lucrările la sistemul de alimentare cu apă și canalizare în cartierul Henri Coandă din București. În 12 luni trebuie să fie gata, spune primarul

28 mart. 2023
361 afișări
Nicușor Dan: Se reiau lucrările la sistemul de alimentare cu apă și canalizare în cartierul Henri Coandă din București. În 12 luni trebuie să fie gata, spune primarul
Nicușor Dan: Se reiau lucrările la sistemul de alimentare cu apă și canalizare în cartierul Henri Coandă din București. În 12 luni trebuie să fie gata, spune primarul | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Nicușor Dan a anunțat că lucrările la canalizarea și la sistemul de alimentare cu apă din cartierul Henri Coandă vor fi continuate de către Primăria Capitalei. Edilul a anunțat că în urma unor proceduri legale, a fost atribuit un nou contract, câștigătorul desemnat fiind SC SICOR SRL.

Se reiau lucrările în cartierul Henri Coandă

Primarul General al Capitalei a dat o veste bună locuitorilor din cartierul Henri Coandă din București. Edilul a anunțat că lucrările pentru realizarea canalizării și a sistemului de alimentare cu apă din cartierul de locuințe vor fi continuate.

Vor fi montate următoarele:

  • 6.029 metri conducte aferente rețelei de alimentare cu apă,
  • 3.268 m conducte rețea canalizare menajeră,
  • 4.353 m canalizare pluvială.

Câștigătorul noului contract, firma SC SICOR SRL, are la dispoziție 12 luni de la data ordinului de începere pentru finalizarea lucrărilor, după cum a transmis Nicușor Dan.

Străzile pe care urmează să fie realizate lucrări sunt următoarele: Strada George Constantin, Strada Mircea Veroiu (finalizare instalare rețele), Strada George Vitanidis 1 și Strada Emanoil Petruț. Acestea sunt străzile unde nu au fost instalate rețele publice.

Vor fi instalate guri de canalizare pe toate străzile cartierului

Nicușor Dan a transmis și că pe cele 27 de străzi ale cartierului Henri Coandă urmează să fie realizate gurile de canalizare necesare pentru scurgerea apelor pluviale. De asemenea, acolo unde este necesar, rețelele de alimentare cu apă și canalizare vor fi puse în conformitate.

După finalizarea acestor lucrări urmează să fie efectuate cele pentru drumurile și a iluminatul public.

Edilul Capitalei a transmis că lucrările din acest cartier sunt împărțite în două loturi. În ceea ce privește lucrările pentru primul lot:

  • Rețelele de alimentare cu apă, canalizare menajeră, canalizare pluvială și iluminat public au fost recepționate,
  • Rețeaua de drumuri – drumuri, trotuare, marcaje rutiere și semnalizare rutieră – este executată în proporție de 90%,
  • Semnalizarea rutieră e realizată 30%.

Respectivul contract pentru lotul 1 al lucrărilor a fost reziliat în instanță din culpa executantului. Lucrările ce nu au fost încă finalizate urmează să fie executate de o nouă firmă, anunță Nicușor Dan.

Cookies