ÎN BUCUREȘTI

Nicușor Dan se joacă de-a Grinch: Vom avea foarte puține luminițe de Crăciun. Are noutăți și despre târgurile de Crăciun

Nicușor Dan, un adevărat Grinch de sărbători, spune că vom avea foarte puține luminițe de Crăciun și anul acesta, după cum n-am avut nici anul trecut. Mai mult, târgurile de iarnă vor aduce bani, nu vor consuma. De asemenea, edilul general a lansat o invitație pentru Gabriela Firea, fostul primar, la dezbateri.

Cu gândul doar la bani și la rezolvarea problemelor din București, primarul Nicuşor Dan a anunțat deja că nu se joacă cu luminițele de sărbători și nici spiritul de Crăciun nu o să se simtă prea mult în PMB.

Nicușor Dan vrea să organizeze târguri de Crăciun, pentru profit

Astfel, ar putea fi organizate târguri de Crăciun anul acesta, în funcție de situația epidemiologică, însă aceste evenimente vor aduce fonduri la bugetul local, nu îl vor secătui, cum edilul spune că se făcea în vechea administrație.

„Vom avea. Depinde, bineînţeles, de condiţiile de siguranţă sanitară. Vom avea nişte târguri de Crăciun care vor aduce bani la municipalitate şi nu vom cheltui. Pe de o parte, vrem să aducem nişte operatori privaţi cărora să le închiriem astfel încât să organizeze ei singuri – şi există nişte tarife de închiriere care sunt votate de Consiliul General. Pe de altă parte, pe târgul pe care noi vrem să îl organizăm la Piaţa Universităţii vom lua bani din închirierea acelor căsuţe în care se vând diverse”, a anunțat Nicușor Dan, duminică, la Prima TV, răspunzând unei întrebări cu privire la târgurile de Crăciun.

Despre luminițele de Crăciun aproape că nici nu se pune problema

Mai mult, despre luminițe de Crăciun în București nici nu se poate pune problema, asta după ce primarul transmitea încă din luna august că în acest an luminiţele de Crăciun vor fi „foarte puţine”.

„Foarte puţine, pentru că este mult mai important să alocăm banii pentru acele chestiuni serioase care să diminueze traficul, să diminueze poluarea, să crească confortul în ceea ce priveşte încălzirea. În schimb vrem – bineînţeles toate astea sunt cu dacă, pentru că suntem în pandemie – am vrea să organizăm mai multe târguri private de Crăciun în care bucureştenii să poată să simtă bucuria sărbătorilor. Dacă regulile sanitare ne vor permite”, spunea edlilul general încă din vară.

Invitație pentru Gabriela Firea

De asemenea, edilul a ținut să îi răspundă PSD-ului care îi tot cere demisia printr-o invitație la dezbatere cu privire la ce s-a făcut și ce nu la Primăria Capitalei în ultimele mandate.

„E o formă de manifestare politică, bineînţeles. Putem oricând să avem o dezbatere despre ce a făcut PSD în mandatele pe care le-a avut, practic ultimii 12 ani: cum a dus instituţia asta în faliment, cum nu a făcut nimic pentru sistemul de termoficare, cum nu a făcut nimic pentru transportul public, pentru trafic în general. Deci, putem să avem dezbaterea asta oricând”, a răspuns, Nicuşor Dan atacurilor din PSD.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button