Nicușor Dan se întristează când vine vorba de termoficare, dar tristețea lui nu ține de cald. Problemele sunt mari și nu se vor rezolva curând

09 dec. 2020
136 Afișari
Nicușor Dan se întristează când vine vorba de termoficare, dar tristețea lui nu ține de cald. Problemele sunt mari și nu se vor rezolva curând

Nicușor Dan nu are vești bune pentru bucureșteni atunci când vine vorba de subiectul termoficare. Mii de blocuri au rămas fără căldură și apă caldă în ultimele zile. Din păcate primarul spune că nu are ce face și pentru bucureșteni urmează trei luni cam cum au fost aceste ultime două-trei săptămâni, din păcate, spune edilul într-un interviu la Digi 24.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a explicat, marți seară, că Primăria nu poate face decât unele reparaţii la ţevile de termoficare, în această iarnă. Mai mult, în multe dintre cazuri, imediat după ce este finalizată lucrarea, ţeava plezneşte din nou. În aceste condiţii, bucureştenii vor avea trei luni de iarnă, la fel ca ultimele două-trei săptămâni. Singura diferență este că o să fie mult mai frig afară decât în ultimele săptămâni.

Mesajul trist al lui Nicușor Dan

”Nu putem să facem mai mult deâct am spus că vom face în campania electorală. Există un indicator şi acesta este câtă apă se pierde. Această cantitate de apă este de 3 ori mai mare decât acum 3 ani şi cu 50% mai mare decât acum un an. Asta este situaţia pe care am moştenit-o. Oricum, sistemul ăsta mergea târâindu-se de ani de zile. Acum s-a mai adăugat o chestiune, erau nişte lucrări care erau de cârpeală, care s-au făcut în fiecare an vara, şi care anul ăsta nu s-au făcut, este clar vina fostei administraţii. Nu mai spun că 4 ani nu s-au luat bani europeni şi nu s-au făcut lucrări temeinice”, a declarat Nicuşor Dan, la Digi24, marţi seară.

Primarul Capitalei a adăugat că tot ce se poate face este informarea corectă a cetăţenilor şi a vorbit de problemele existente ale reţelei de termoficare.

”Tot ce putem face este să acţionăm cât de repede se poate şi să informăm cetăţenii, în acest an. Avem un call center la care am detaşat nişte oameni din primărie. Se întâmplă să spunem oamneilor că avem o avarie care durează de dimineaţa până seara şi să constate că şi a doua zi e frig. Sunt două fenomene pe care vreau să le explic. Termoenergetica se duce şi cârpeşte, dă drumul şi imediat plezneşte. Al doilea fenomen este că la schimbări bruşte de temperatură există o inerţie a sistemului care nu îşi permite să pompeze ca să evite avarii şi atunci există o inerţie şi durează 2-3 zile până când ajungi să ai căldură”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Ce ne așteaptă în această iarnă

Întrebat ce urmează, în această iarnă, edilul a precizat că toată iarna va fi la fel ca în prezent, pentru bucureşteni, în ceea ce priveşte apa caldă şi căldura.

”Urmează trei luni pentru bucureşteni cam cum au fost aceste ultime două-trei săptămâni, din păcate. Vineri noapte am avut o avarie majoră la Elcen, sper ca în seara asta să fim în parametri optimi, lucrul ăsta se întâmplă că, fiind aşa de multe găuri pe reţea, Elcen ca să lucreze trebuie să compenseze aproape ca şi un motor turat la maximum. O reparaţie durează 95% dintre ele durează mai puţin de 16 ore. Din păcate este fenomenul care l-am explicat, se sparge imediat după reparaţii”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Cookies