Nicușor Dan se declară emoționat de reacțiile celor care-l susțin, după ce ANI i-a făcut plângere la parchet pentru abuz în serviciu și conflict de interese

17 feb. 2023
2475 Afișari
Nicușor Dan se declară emoționat de reacțiile celor care-l susțin, după ce ANI i-a făcut plângere la parchet pentru abuz în serviciu și conflict de interese
Nicușor Dan se declară emoționat de reacțiile celor care-l susțin, după ce ANI i-a făcut plângere la parchet pentru abuz în serviciu și conflict de interese | Foto: Nicușor Dan; sursa: Agerpres

 Nicușor Dan le mulțumește astăzi celor care l-au susţinut public după ce Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat că a sesizat Parchetul General în cazul primarului general al Capitalei, pe care îl acuză de incompatibilitate și abuz în serviciu.

Nicușor Dan: Am fost foarte emoționat să văd așa mulți oameni care mă susțin

Primarul general al Capitalei le vorbește celor care „sunt de partea” sa într-o postare publicată pe pagina sa oficială de Facebook:

Mulțumesc tuturor celor care m-au susținut public după anunțul ANI. Am fost foarte emoționat să văd aseară (peste zi am fost din ședintă în ședintă) așa de mulți oameni care nu mă cunosc direct și care se exprimă în favoarea mea. Sunt conștient, de cand am intrat în politică, că nu este despre mine, ci despre dorința multor oameni de dreptate, de bun simț, de respectarea valorilor în administrație. Încerc să fac, în fiecare zi, ce este mai bine pentru comunitate. Uneori reușesc, alteori nu reușesc, însă acționez de fiecare dată cu respect față de cei care mi-au acordat mandatul.

Acuzațiile ANI la adresa lui Nicușor Dan: incompatibilitate, abuz în serviciu

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunțat ieri (joi, 16 februarie 2023) că a sesizat Parchetul Curții Supreme, Prefectura Capitalei și  şi Curtea de Conturi în cazul primarului Capitalei Nicuşor Dan, pe care îl acuză de incompatibilitate, conflict de interese administrativ, abuz în serviciu și folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

La scurt timp după anunțul Agenției, Nicuşor Dan a spus că va ataca în instanţă Raportul ANI; a mai spus că Agenția îi impută fapte nelegale din cauză că intepretează eronat legea.

Imediat, au apărut reacțiile. pe de-o parte, este vorba despre susținători ai primarului general, care și-a declarat susținerea pe pagina lui de Facebook, iar pe de alta sunt lideri politici, cum ar fi politicieni din USR, Forța Dreptei și PMP.

Preşedintele USR Cătălin Drulă  a catalogat acuzațiile ANI împotriva lui Nicuşor Dan drept o dovadă a politizării acestei instituţii care „hărţuieşte” edilii și politicienii din opoziţie.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies