Nicușor Dan s-a supărat după vizita cu alai a prefectului Toni Greblă în Parcul Cișmigiu: „Nu s-au crăpat aleile în acest an de mandat”

14 iul. 2022
3216 Afișari
Nicușor Dan s-a supărat după vizita cu alai a prefectului Toni Greblă în Parcul Cișmigiu:
Toni Greblă, prefectul Municipiului Bucureşti, împreună cu Corina Simona Bega, director ALPAB și Tudorel Bîră, director parcuri la ALPAB, fac o vizită de control în parcul Cișmigiu din București, miercuri 13 iulie 2022. Inquam Photos / George Călin

Primarul general Nicușor Dan s-a arătat deranjat de vizita prefectului în Parcul Cișmigiu. Nicușor Dan a spus că rolul prefectului Capitalei este altul: să se respecte legea în București.

„Lucrurile sunt așa de ani de zile, nu s-au crăpat aleile în acest an de mandat. Nu s-au îndoit gardurile în acest an de mandat.

Ce nu vă spune dl. Greblă și atribuția lui asta e, să se respecte legea în București. N-a făcut nimic în Inspecția de Stat în construcții, de un an am sesizat ilegalități în PUZ-urile de sector, n-a făcut nimic să se constate că inspectoratul nu și-a făcut treaba”, a afirmat Nicușor Dan, la Realitatea Plus.

În urmă cu câteva zile, primarul Nicușor Dan critica Prefectura Bucureștiului pentru că nu a blocat construcția ansamblului rezidențial din centrul Bucureștiului, din Aleea Modrogan 1A, ilegalitate văzută de instanță.

Edilul general a promis că până la finalul anului în Parcul Cișmigiu va fi rezolvată problema aleilor și se vor reabilita locurile de joacă pentru copii.

Toni Greblă, pe aleile din Parcul Cișmigiu: „Parcă ar fi abandonat de câțiva ani”

Însoțit de reprezentanți DSP, comisari ai Gărzii de Mediu și reprezentanți ai Companiei de Agrement, prefectul Capitalei Toni Greblă a făcut miercuri un control în Parcul Cișmigiu.

„Am identificat multiple probleme, de la modul general. Parcă ar fi abandonat de câțiva ani, de la modul in care arată intrările în parcuri, gardurile și porțile de acces, arbori uscați care în orice moment pot să cadă, copaci netoaletați de ani de zile. Chioșcurile sunt într-o stare de degradare ca la ieșirea din război,” a sintetizat prefectul câteva dintre problemele identificate în timpul inspecției.

Parcul Cișmigiu, grădina-monument istoric din centrul capitalei, de vizavi de Primăria Generală, pare să fie una dintre vulnerabilitățile de imagine ale primarului general Nicușor Dan. Oamenii sunt nemulțumiți de aspectul parcului, cu aleile și băncile murdărite de ciori și porumbei.

Ultima lucrare publică a ALPAB în Parcul Cișmigiu, anunțată de Nicușor Dan, a fost când s-au înlocuit pergolele de lemn de pe alei.

Îți mai recomandăm:

 

 

Cookies