Nicușor Dan s-a răzgândit: Fără festivaluri în Parcul Cișmigiu. “Sunt zone în București pe care avem datoria să le protejăm” 

11 mai 2022
1438 Afișari
Nicușor Dan s-a răzgândit: Fără festivaluri în Parcul Cișmigiu. “Sunt zone în București pe care avem datoria să le protejăm” 
Nicușor Dan s-a răzgândit: Fără festivaluri în Parcul Cișmigiu. “Sunt zone în București pe care avem datoria să le protejăm” 

Undeva acum cam o săptămână,, în presă au apărut informații despre organizarea, în Parcul Cișmigiu, a în perioada 1-5 iunie, a unui festival dedicat Zilei Copilului.

Festivalul din Cișmigiu nu va mai fi în Cișmigiu

Potrivit informațiilor din presă, Primăria Capitalei semnase un protocol cu o firmă privată, potrivit căruia 50 de pavilioane de 3/3 metri și 10 food trucks vor fi amplasate chiar în centrul Grădinii Cișmigiu. Și mai era în plan un eveniment – un festival al Familiei.

Aproape instantaneu, Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu a reacționat. Printr-o scrisoare deschisă adresată Primăriei Capitalei, Grupul  a atras atenția că Parcul Cișmigiu  este monument istoric de importanță națională care are nevoie de investiții pentru restaurare și conservare, nu de organizarea unor evenimente invazive.

Nicușor Dan: Parcul Cișmigiu trebuie protejat

Acum, Nicușor Dan anunță că în Parcul Cișmigiu nu se vor organiza evenimente pentru că Parcul Cișmigiu trebuie protejat, nu expus riscurilor:

Încurajăm inițiativele mediului privat și de afaceri care doresc să creeze evenimente pentru bucureșteni și care contribuie, în mod clar, la dezvoltarea orașului și a turismului în Capitala României. Cu toate acestea, este foarte important să înțelegem că aceste evenimente nu se pot organiza oricând, oricum și oriunde. Sunt zone în București pe care avem datoria să le protejăm, să nu le punem în pericol, expunându-le unor potențiale distrugeri. Este și cazul Parcului Cișmigiu, Grădină Publică monument istoric, unde ar fi trebuit să aibă loc evenimente în perioada următoare, la care erau așteptate în jur de 2.000 de persoane. Deși organizatorul se angaja să nu afecteze spațiul verde și mobilierul urban am estimat că acest lucru este practic imposibil, în special din cauza faptului că aleile acestui parc vechi de aproape 200 de ani sunt înguste și de aceea am explicat că evenimentul nu poate avea loc în Cișmigiu.

Primarul general al Capitalei mai spune, într-o postare pe contul său de Facebook, că evenimentul programat inițial în Parcul Cișmigiu va avea loc în Parcul Unirii, pe aleile centrale.

Cookies