Nicușor Dan s-a întâlnit astăzi cu principalii investitori imobiliari din București. Ce le-a cerut Primarul Capitalei

08 dec. 2021
478 Afișari
Nicușor Dan s-a întâlnit astăzi cu principalii investitori imobiliari din București. Ce le-a cerut Primarul Capitalei
Nicușor Dan s-a întâlnit astăzi cu principalii investitori imobiliari din București. Ce le-a cerut Primarul Capitalei. Sursa foto: Digi24

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, s-a întâlnit miercuri cu cei mai importanți investitori din sectorul imobiliar din București pentru a discuta în vederea îmbunătățirii infrastructurii din oraș, precum și pentru a crește economia locală. De asemenea, edilul a subliniat necesitatea unui echilibru între dezvoltarea urbană și spațiile verzi din oraș.

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, s-a întâlnit miercuri, 8 decembrie, cu principalii investitori din piața imobiliară din București. Întrevederea a avut loc la sediul ARCUB, iar edilul a adus în urma acesteia o serie de precizări pe pagina sa de Facebook. Tema principală a acestei întâlniri a fost colaborarea între mediul privat și autorități în scopul creșterii economiei și pentru interesul bucureștenilor, susține Dan.

„E nevoie de un parteneriat real între primărie și investitori”, spune Nicușor Dan

Nicușor Dan a precizat pe pagina sa de Facebook necesitatea unei primării care să se afirme prin impunerea de standarde solide pentru construcții și necesitatea de noi elemente de interes public în dezvoltarea infrastructurii Bucureștiului. Mai mult, edilul a precizat că este „pro-dezvoltare” și că susține investițiile, însă pentru asta este nevoie de „un parteneriat real” între conducerea Bucureștiului și investitorii imobiliari.

Potrivit primarului, acest parteneriat ar presupune definirea și apărarea corectă a interesului public de către administrația locală, respectiv implicarea mult mai puternică a investitorilor imobiliari în ceea ce presupune realizarea infrastructurii în scopuri sociale, medicale și de transport. Per total, e necesară amenajarea de spații urbane „de calitate”, după cum spune Nicușor Dan.

„A înghesui un bloc pe un colț de stradă și a spune „adio” a devenit inacceptabil.”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Ce ar presupune parteneriatul dintre PMB și sectorul imobiliar

Mai mult, Nicușor Dan a declarat că crede posibilă o dezvoltare urbană echilibrată, bazată pe respectarea spațiilor verzi și „plămânii bucureștenilor”, care poate produce totodată valoare economică pentru Capitală, însă nu la costul calității vieții urbane.

De asemenea, pentru o bună colaborare cu Primăria Capitalei, Dan susține că sectorul imobiliar ar trebui să respecte regulile de urbanism și patrimoniul istoric, să colaboreze pentru realizarea infrastructurii rutiere, precum să și discute cu comunitatea și cu ONG-urile de mediu pentru a extinde spațiile verzi din oraș.

Cookies