Nicușor Dan s-a dus în inspecție la șantierul Football Museum Bucharest. „Am convingerea că acest muzeu va contribui din plin la valorificarea potențialului turistic”

29 sept. 2022
573 Afișari
Nicușor Dan s-a dus în inspecție la șantierul Football Museum Bucharest.
Nicușor Dan s-a dus în inspecție la șantierul Football Museum Bucharest. "Am convingerea că acest muzeu va contribui din plin la valorificarea potențialului turistic". Sursa foto: Captură Facebook/ Nicușor Dan

Nicușor Dan a mers în vizită la șantierul Football Museum Bucharest. Primarul General al Capitalei a declarat, într-o postare pe Facebook, că este convins că „acest muzeu va contribui din plin la valorificarea potențialului turistic”.

Nicușor Dan, vizită la șantierul Football Museum Bucharest din Centrul Vechi

Muzeul Fotbalului din București (Football Museum Bucharest) va fi inaugurat în curând. Acesta este primul muzeu din Europa de Est dedicat în exclusivitate fotbalului, spune Nicușor Dan.

Situat în Centrul Vechi al Capitalei, Muzeul Fotbalului se întinde pe o suprafață de 1.500 mp și este realizat, în totalitate, din fonduri private.

Ce a declarat Primarul Capitalei despre Football Museum Bucharest:

„Mă bucur că București se alătură celorlalte metropole europene care oferă turiștilor și rezidenților un muzeu reprezentativ dedicat fotbalului. Am convingerea că acest muzeu va contribui din plin la valorificarea potențialului turistic și sunt sigur că se va număra printre obiectivele turistice alese de vizitatorii Capitalei, fie ei români sau străini, iar pentru bucureșteni va reprezenta o opțiune foarte bună pentru petrecerea timpului liber”, spune Nicușor Dan pe Facebook.

Primul muzeu al fotbalului din România

Football Museum Bucharest este primul muzeu din România dedicat fotbalului. Proiectul își propune să ofere atât românilor, cât și turiștilor străini care aleg să viziteze Capitala, o experiență de interacțiune cu istoria fotbalului la cele mai înalte standarde.

Pe lângă expoziția propriu-zisă, Football Museum Bucharest va avea și:

  • spații de evenimente,
  • bistro/football pub,
  • cafenea,
  • fan shop.

„Ne așteptăm la peste 200.000 de vizitatori unici într-un an și suntem de părere că unicitatea acestui proiect va dezvolta interesul publicului față de zona centrală a capitalei. În fapt, poziționarea muzeului în Centrul Vechi nu a fost întâmplătoare: ne-am orientat către zona aceasta din dorința de a fi cât mai accesibili pentru turiști.”, a declarat Tiziana Gagiu, Head of Partnerships & Communication Football Museum Bucharest.

Cookies