Nicușor Dan s-a dus în inspecție la construcția de pe Str. Icoanei unde se fac lucrări fără autorizație. „O să dăm o amendă de 10.000 lei proprietarului”

08 aug. 2023
2664 Afișari
Nicușor Dan s-a dus în inspecție la construcția de pe Str. Icoanei unde se fac lucrări fără autorizație. „O să dăm o amendă de 10.000 lei proprietarului”
Nicușor Dan s-a dus în inspecție la construcția de pe Str. Icoanei unde se fac lucrări fără autorizație. „O să dăm o amendă de 10.000 lei proprietarului” | Captură video: Facebook - Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a efectuat marți, alături de reprezentanții Poliției Locale, o acțiune de control la construcția de pe Strada Icoanei 2-8 unde se desfășoară lucrări fără autorizație. Edilul a anunțat că proprietarul va fi amendat. Acesta a mai spus că va face în continuare plângere la Parchet.

Nicușor Dan a efectuat un control la construcția de pe strada Icoanei unde se realizează lucrări fără autorizație

Nicușor Dan a oferit următorul răspuns atunci când a fost întrebat despre momentul în care a observat că lucrările sunt efectuate fără autorizație:

Este o poveste lungă şi o poveste scurtă. Povestea scurtă care se referă numai la zilele de azi vine din faptul că această clădire are o autorizaţie care în mod evident este expirată pentru că proprietarii ştiu că autorizaţia lor este expirată. În fals ne-au trimis o hârtie oficială în 2 august în care spun că au terminat lucrările, ceea ce, în mod evident, se vede că nu e cazul.

Lucrările continuă şi atunci când am venit eu aici acum trei sferturi de oră au plecat douăzeci de muncitori. În mod evident, lucrările continuă şi la interior şi la exterior.

Primarul a mai spus că Parchetul intervine greu în acţiunile referitoare la această clădire:

În orice stat civilizat dacă lucrul acesta se întâmplă, dacă un privat minte într-o hărtie oficială către o autoritate, dacă continuă lucrările fără autorizaţie, vine poliţia şi pune cătuşe celor care fac lucrul acesta.

În România, teoretic, lucrurile funcţionează la fel, în sensul că avem un organ penal, Parchetul, pentru că aici suntem într-o zonă protejată legea spune că orice lucrare fără autorizaţie este infracţiune şi atunci trebuie să intervină Parchetul.

Deci în România avem un organ, Parchetul care ar trebui să intervină. În experienţa noastră Parchetul intervine cu foarte mare dificultate, cum a dovedit-o în cazul Icoanei 2-8. Deci aceasta este povestea scurtă legată de ce se întâmplă zilele acestea.

Proprietarul va fi amendat cu 10.000 de lei

Proprietarul le-a refuzat accesul în clădire atunci când primarul și polițiștii au vrut să verifice lucrările. Primarul Capitalei a spus că PMB are dreptul să amendeze proprietarul clădirii şi astfel va fi sancţionat cu suma de 10.000 lei:

Noi suntem organ de control, primarul şi poliţia locală. Colegii de la Poliţia Locală i-aţi văzut mai devreme aici şi, pentru că este într-o zonă în care noi dăm autorizaţie, avem conform legii atributul de a verifica executarea autorizaţiilor şi lucrărilor din zona în care noi dăm autorizaţia.

Beneficiarul, proprietarul ne-a refuzat accesul în clădire. Am fi vrut să vedem la interior dacă s-au făcut finisajele, dacă s-au pus uşile, dacă funcţionează instalaţiile electrice, dacă funcţionează ceea ce trebuie să funcţioneze la o clădire. Nu ni s-a permis accesul. O să dăm o amendă de 10.000 lei. Între 3.000 şi 10.000 lei avem dreptul să o facem.

Nicușor Dan a mai spus că va mai face a cincea sau a șasea plângere la Parchet în legătură cu construcția de pe strada Icoanei 2-8.

Acesta este videoclipul complet:

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies