Nicușor Dan: S-a deschis un nou șantier pentru modernizarea rețelei de termoficare din București

24 mart. 2022
1053 Afișari
Nicușor Dan: S-a deschis un nou șantier pentru modernizarea rețelei de termoficare din București
Nicușor Dan: S-a deschis un nou șantier pentru modernizarea rețelei de termoficare din București | Sursă foto: Captură-Nicușor Dan

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că un nou șantier a fost deschis în București. Lucrările sunt efectuate în zona Piața Romană – Piața Victoriei – Bulevardul Ion Mihalache, și au scopul de a moderniza rețeaua de termoficare din aria respectivă.

Noi lucrări de modernizare la rețeaua de termoficare din București

În cadrul acestor lucrări vor fi înlocuiți 11 kilometri din rețeaua de termoficate, după cum anunță primarul Capitalei, Nicușor Dan. De asemenea, în următoarele zile urmează să fie deschise, alte două astfel de șantiere în București.

Lucrările se vor întinde pe o distanță de circa 10 kilometrii și vor fi realizate în următoarele zone:

  • Pantelimon,
  • Progresul.

Tot în această perioadă sunt efectuate lucrări și în zona Ferentari, pe o distanță de 7 kilometri, rest dintr-un șantier ce avea lungimea totală de 13 kilometri. Aceste lucrări au fost începute anul trecut.

Nu vor exista întreruperi de apă pe perioada lucrărilor

Primarul Nicușor Dan a anunțat că în perioada în care vor fi realizate aceste lucrări de modernizare a rețelei de termoficare, cetățenii din zonă nu se vor confrunta cu întreruperi de apă caldă sau de căldură. Acest lucru se datorează folosirii conductelor provizorii. Ele permit efectuare lucrărilor de șantier fără ca bucureștenii să fie afectați de acestea.

Primarul Capitalei a negat, cu ocazia acestui anunț, zvonurile referitoare la riscul ca Termoenergetica sa intra în insolvență.

Contrar zvonurilor care circulă în această perioadă, nu există niciun risc de insolvență legat de Termoenergetica. Toate chestiunile financiare legate de termoficare sunt în atenția Primăriei Generale și a Guvernului României și avem resursele necesare în această perioadă.

Tronsonul Piața Romană- Piața Victoriei- Bulevardul Ion Mihalache asigura distribuirea agentului termic către 66 de blocuri din zonă. Lucrările ce se efectuează acum vor crește parametrii de furnizare pentru aceste imobile. De asemenea, va crește și nivelul presiunii apei în întreaga arie, după cum declară Nicușor Dan.

Cookies