Nicușor Dan: Ridicarea mașinilor, măsura heirupistă. Adevăratele soluții pentru parcare

de:
25 iun. 2019
0 Afișari
Nicușor Dan: Ridicarea mașinilor, măsura heirupistă. Adevăratele soluții pentru parcare

Este obligatorie o analiză de la caz la caz, care să diferențieze între locurile unde este necesară ridicarea mașinilor și locurile unde prima bandă a devenit parcare de reședință, rezidenții neavând o altă posibilitate de a parca. Pe scurt, singura soluție la problema locurilor de parcare din București este construcția de parcări. În ciuda promisiunilor, în trei ani, administrația Firea nu a construit niciun loc de parcare.

Operațional, pentru a rezolva problema locurilor de parcare în București, soluția mea este următoarea:

a) Înregistrarea provizorie, pentru o perioadă de 10 ani, a majorității locurilor folosite ca locuri de parcare legale, plătite către municipalitate, fie ca parcări de reședință, fie ca parcări cu acces public, fie ca parcări cu regim mixt (publice în intervalul 9-17, de reședință în intervalul 17-9)

b) Gestionarea tuturor parcărilor de către municipalitate printr-un sistem informatic. Pentru parcările de reședință, acesta va permite corelarea între locul de parcare și domiciliul proprietarului, permițând distribuirea echitabilă a locurilor de parcare. Pentru parcările de reședință și pentru parcările cu acces public, acesta va genera rapoarte privind gradul de ocupare, indispensabile strategiei de construire a noilor parcări. Includerea în sistemul informatic a parcărilor private care să fie stimulate să colaboreze: supermarketurile (de exemplu Cora Lujerului în cartierul Militari) și marile imobile de birouri au parcări care stau jumătate goale mare parte din timp.

c) Construirea unui sistem park and ride de mari parcări la intrarea în oraș, pentru stimularea rămânerii în afară orașului a mașinilor celor care vin dimineața și pleacă seara din București.

d) Construirea de mari parcări „ieftine” în zone apropiate de cele rezidențiale. Stimularea prin politica de prețuri a parcării în aceste locuri pentru proprietarii care nu folosesc zilnic mașina.

e) Construirea de parcări cu acces public în zonele aglomerate și în zonele de reședință pentru care problema persistă. Întrucât aceste parcări sunt scumpe, este obligatoriu ca prioritizarea construirii lor să se facă pe bază de date, generate de sistemul informatic de management. Atașez ca exemplu o locație în cartierul Militari, supraaglomerat, în care poate fi construită o parcare suraetajată de câteva sute de locuri, prin reamenajarea pieței și desființarea clădirilor anexe acesteia.

Primăria trebuie să le ofere cetățenilor locuri de parcare și apoi să treacă la sancționarea celor care nu respectă regulile. Fără strategie, fără o dezbatere reală, administrația Firea nu face altceva decât să înrăutățească situația și să genereze abuzuri și nemulțumiri, potrivit unui comunicat transmis de Nicuşor Dan.

Cookies