Nicușor Dan revine asupra declarației cu bebelușul ținut în frig în casă. Spune că nu era recomandare pentru bucureșteni, era “nuanță din viața lui privată”

12 sept. 2022
622 Afișari
Nicușor Dan revine asupra declarației cu bebelușul ținut în frig în casă. Spune că nu era recomandare pentru bucureșteni, era “nuanță din viața lui privată”
Sursa foto: nquam Photos / George Călin

Zilele trecute, le o întâlnire cu jurnaliștii unde s-a vorbit despre reducerea consumului energetic în iarna care vine (într-un oraș care, oricum, are probleme mari cu încălzirea), primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a fost întrebat despre felul în care rezolvă el problemele acestea acasă. 

Și a răspuns: 

Trebuie să o întrebaţi pe soţie, pentru că eu nu prea stau pe acasă. Avem un bebeluş şi medicul i-a recomandat soţiei să ţină mai frig în casă, ca să mănânce mai puţin, să nu aibă reflux.

Una dintre interpretările imediate date acestei declarații a lui Nicușor Dan a fost – destul de  previzibil – aceea că primarul le recomandă bucureștenilor să stea în frig în case, cu tot cu copii.

Nicușor Dan: Am răspuns pe jumătate în glumă

Acum, Nicușor Dan revine cu precizări asupra declarației. Invitat la Digi24, a spus că nu era recomandare, era doar un detaliu din viața sa personală:

A fost o chestiune absolut periferică. O jurnalistă care a insistat cu o întrebare și eu am răspuns cumva, jumătate în glumă. (…) Cum să spun, când ești politician, prima oară consultantul te învață să ai grijă ce spui, ca nu cumva să se interpreteze după aceea și marea majoritate o fac. Și după aceea, cumva ne mirăm că toți politicienii vorbesc ca televizorul, așa. Deci, a fost o chestiune periferică. Asta a fost, o, cum să zic, o formă de…. în niciun caz nu a fost o recomandare… A fost pur și simplu o nuanță din viața mea privată pe care am prezentat-o și am avut surpriza s-o văd mai târziu știre de presă.

O chestiune fierbinte: frigul de la iarnă din casele din București

Primarul Capitalei a insistat că nu are de gând să facă recomandări drastice de economisire și nu le cere bucureștenilor să stea în frig, ci este vorba doar despre gesturi de „bun-simț”:

Dacă vorbim de ce este de făcut, lucrurile astea sunt de făcut de ani de zile, pentru că a economisi energia este o chestiune de mediu și sunt niște lucruri de bun simț: să închizi lumina în camera din care pleci, să închizi calculatorul când nu mai lucrezi cu el și toate lucrurile astea, să nu lași obiecte în priză când nu ai nevoie de ele, toate aceste lucruri.

Primarul general al Capitalei a mai declarat că, totuși, administrația orașului are obligația să facă tot ceea ce ține de responsabilitățile sale pentru ca bucureștenii care sunt deserviți de sistemul centralizat de încălzire să le ofere posibilitatea să stea în casă la temperatura pe care  oamenii  o doresc. Cât despre reducerea consumului, a mai spus Nicușor Dan , aici intervine decizia fiecăruia de a înlătura risipa. 

Cookies