Nicușor Dan: Reluăm curând șantierul Flamaropol. La final, patinoarul va avea capacitatea de 3.170 de locuri

13 iun. 2024
5337 afișări
Nicușor Dan: Reluăm curând șantierul Flamaropol. La final, patinoarul va avea capacitatea de 3.170 de locuri
Nicușor Dan: Reluăm curând șantierul Flamaropol. La final, patinoarul va avea capacitatea de 3.170 de locuri. Sursa foto: Nicușor Dan

În curând va fi reluat șantierul pentru patinoarul Flamaropol din București, anunță Nicușor Dan. Miercuri, 12 iunie, a fost atribuit contractul pentru serviciile de actualizare și completare a documentației.

Șantierul pentru patinoarul Flamaropol, reluat curând

Reluăm curând lucrările pentru finalizarea patinoarului Flamaropol.
Am atribuit ieri contractul pentru serviciile de actualizare și completare a documentației, a transmis Nicușor Dan într-o postare pe Facebook, joi, 13 iunie 2024.

În ce constă acest proiect: continuarea lucrărilor pentru realizarea unei arene sportive, a unui patinoar artificial și a unui centru sportiv multifuncțional și de agrement.

La final, complexul Flamaropol va avea o capacitate de 3.170 de locuri și 119 locuri de parcare.

Obiectivul de investiții va fi alcătuit dintr-o arenă sportivă și un centru multifuncțional sportiv si de agrement, spune primarul general al Capitalei.

Facilitățile arenei sportive

Arena sportivă va fi mordenă, cu toate facilitățile necesare: patinoar artificial, instalație de gheață, sală de conferințe, spații tehnice, spații de depozitare, vestiare pentru sportivi și echipele însoțitoare; vestiare pentru arbitrii; cabinet medical, dar și un cabinet de prim ajutor.

Aici va fi și un bazin de înot

Din ce va fi format centrul sportiv multifuncțional și de agrement: bazin de înot, sală de sport, spații pentru întreținere și recuperare fizică, spații pentru relaxare, sală de escaladă indoor și outdoor, spații comerciale și pentru alimentație publică, spații pentru promovare vizuală a sporturilor pe gheață și a evenimentelor organizate.

Din momentul în care va fi emis ordinul administrativ pentru începerea șantierului, lucrările au termen de execuție de doi ani (24 de luni).

Lucrările la patinoarul Flamaropol au început în anul 2016, însă în anul 2019 au fost sistate. Contractul a fost reziliat din cauza întârzierilor majore înregistrare de constructor, anunța Gabriela Firea (primarul Capitalei de atunci), în anul 2019.

În 2024 a fost aprobată o nouă hotărâre pentru reluarea lucrărilor pentru patinoarul „Mihai Flamaropol” din Capitală.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies