Nicușor Dan: Reîncepem lucrările de reabilitare la Teatrul Ion Creangă. Costurile totale se ridică la 4,6 milioane de lei

16 iun. 2022
319 Afișari
Nicușor Dan: Reîncepem lucrările de reabilitare la Teatrul Ion Creangă. Costurile totale se ridică la 4,6 milioane de lei
Nicușor Dan: Reîncepem lucrările de reabilitare la Teatrul Ion Creangă. Costurile totale se ridică la 4,6 milioane de lei Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Primarul General al Capitalei a anunțat astăzi, 16 iunie 2022, că vor fi reîncepute lucrările de reabilitare pentru Teatrul Ion Creangă din București.

Reîncep lucrările de reabilitare la Teatrul Ion Creangă

Primarul General al Capitalei a anunțat că au fost semnate toate documentele ce erau necesare pentru a putea fi realizate lucrările de reabilitare pentru Teatrul Ion Creangă din București.

Iată declarația făcută de Nicușor Dan:

Am semnat toate documentele necesare astfel încât lucrările de reabilitare la teatrul Ion Creangă, una dintre cele mai apreciate instituții de cultură din Capitală, să fie reluate, după mai bine de 10 ani de blocaje.

Sala mare de spectacole, din Piața Amzei, este închisă încă din anul 2009, iar acum edilul Capitalei dorește să o redeschidă publicului. Lucrările vor fi începute în data de 20 iunie, iar valoarea acestora va fi de 4,6 milioane de lei.

Clădirea, ce are o suprafață de 2800 de mp, a fost construită în anul 1935. Aceasta este formată din trei tronsoane, unul ce are patru etaje și alte două ce au câte două etaje fiecare. Sala are o capacitate de 250 de locuri.

Spectacolele vor fi organizate în cadrul proiectului „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană”.

Până la momentul la care lucrările de reabilitare se vor termina, Teatrul Ion Creangă îi așteaptă pe bucureșteni la spectacolele și atelierele organizate în cadrul proiectului „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană”.

Programul din a doua parte a zilelor de 18 și 19 iunie care trebuia să fie susținut la Sală Mică, în cadrul stagiunii estivale VăraTIC se va muta în Sectorul 6.

Astfel că, spectacolele vor fi organizate în cartierul Drumul Taberei, în zona aflată între Strada Valea Ialomiței și Strada Valea Argeșului.

Iată care este programul spectacolelor pentru weekend-ul 18-19 iunie:

Sâmbătă, 18 iunie

  • 18:00 – Cei trei purceluși, spectacol de teatru (3-6)
  • 19:00 – Turtița năzdrăvană, spectacol interactiv (3-6)
  • 20:00 – (Re)descoperim copilăria, atelier de joacă (4+)

Duminică, 19 iunie

  • 18:00 – Fata babei și fata moșului, spectacol de teatru (3-6)
  • 19:00 – Gheață carbonică, spectacol interactiv (4-7)
  • 20:00 – Artă prin joc și joc prin artă, atelier de joacă (4+)
Cookies