Nicușor Dan recunoaște cel mai teribil scenariu pentru sezonul rece: Și în această iarnă bucureștenii vor tremura de frig

27 sept. 2021
558 Afișari
Nicușor Dan recunoaște cel mai teribil scenariu pentru sezonul rece: Și în această iarnă bucureștenii vor tremura de frig
Nicușor Dan recunoaște cel mai teribil scenariu pentru sezonul recen: Și în această iarnă bucureștenii vor tremura de frig

Primarul Nicușor Dan a vorbit luni seară, după aprobarea PNRR în România, că în această iarnă vor continua problemele cu rețeaua de termoficare din București. Astfel, și în această iarnă bucureștenii vor tremura de frig în apartamente pe motiv că nu se poate face mai mult pentru ei într-un timp atât de scurt.

Edilul Capitalei, Nicușor Dan, a atras atenția asupra unui coșmar pe care multe persoane și-ar fi dorit să nu îl mai trăiască. Mulți bucureșteni vor tremura de frig din cauza problemelor care apar la rețeaua de termoficare și în această iarnă, recunoaște primarul Bucureștiului.

Anunțul lui Nicușor Dan te îngheață pur și simplu

Nicușor Dan a anunțat luni seară o serie de vești extrem de proaste pentru locuitorii Bucureștiului, în special celor racordați la sistemul de termoficare centralizat. Primarul a explicat că și în această iarnă mulți bucureșteni vor tremura de frig din cauza problemelor care apar la rețeaua de termoficare.

„Ce am făcut eu anul ăsta se va vedea din păcate începând cu iarna următoare. Ce pot să spun este că iarna asta o să fie puțin mai bine decât anul trecut, ceea ce înseamnă că o să avem mulți bucureșteni care o să aibă același disconfort, din păcate”, a declarat Nicușor Dan luni seară la postul de televiziune B1.

Visul primarului e să atragă fonduri europene după preluarea ELCEN

Nicușor Dan a mai spus că în acest an Primăria Capitalei vrea să preia ELCEN ca apoi să poată atrage fonduri europene. Totuși, în viitorul apropiat nu se mai pot face foarte multe lucruri, iar această iarnă va fi la fel de groaznică.

„Din păcate nu se poate face mai mult. Ce am putut eu să fac a fost să echlibrez financiar Termoenergetica, la sfârșitul anului trecut, să semnez contractul cu Comisia Europeană pentru înlocuirea a 210 km de rețea, să facem toate formalitățile pentru preluarea ELCEN, care este producătorul de energie termică, sunt optimist că vom reuși să facem această preluare cu ajutorul Guvernului, până la sfârșitul acestui an, astfel încât să scoatem elcenul din insolvență, să accesăm fondurile europene așa cum le-am accesat pentru înlocuirea de conducte, să le accesăm și pe cele pentru producția de energie termică, adică să înlocuim acele CET-uri, din anii 60 cu tehnologie modernă. Asta e ce putem să facem. Ce facem acum se va vedea peste 2 ani”, a mai declarat primarul general Nicușor Dan.

Anul trecut nu s-au făcut revizii pe motiv de campanie electorală

Primarul mai spune că anul trecut nu au fost făcute reviziile necesare de către Gabriela Firea tocmai pentru a nu deranja bucureștenii în plină campanie electorală, motiv care a dus la problemele majore din timpul iernii.

„În vara anului trecut multe revizii nu s-au făcut tocmai pentru că a fost campanie electorală. Pentru că administrația precedentă nu a vrut să deranjeze bucureștenii, anul ăsta peste vară am deranjat bucureștenii și asta înseamnă că o să fie un pic mai bine. Acolo unde s-a intervenit nu o să mai crape iarna pentru că s-a intervenit vara. Nu am avut nici forța, nici proiectele, nici banii pentru a face mult mai multe lucrări, iarna cealaltă o să fie mult mai bine”, a mai transmis edilul Nicușor Dan.

Cookies