BAZAR

Nicuşor Dan: Rechinii imobiliari cer 600.000 euro de la Asociaţia Salvaţi Bucureştiul

Prin dosarul 73151/3/2011, care a avut primul termen vineri, la Tribunalul Bucuresti, Lucia Chereches a solicitat in solidar Asociatiei Salvati Bucurestiul si membrilor fondatori, Nicusor Dan, Mirabela Gradinaru si Diana Culescu, suma de 600.000 de euro, potrivit unui comunicat de presa remis de ONG.

Litigiul este legat de cele doua imobile interbelice din Sos. Kiseleff nr. 45. Acestea se afla pe un teren pe care se gaseste o copie in miniatura a gradinilor din Versailles. „Proprietara lor, in urma cumpararii drepturilor litigioase, Lucia Chereches, doreste demolarea intregului ansamblu si construirea in loc a unui complex imobiliar. Lucia Chereches l-a obligat prin hotarare judecatoreasca pe primarul Sectorului 1 sa emita autorizatii de desfiintare pentru cele doua imobile pe 15.02.2011”, a declarat Nicusor Dan, presedintele Asociatiei, in comunicatul remis B365.ro.

Asociatia Salvati Bucurestiul a obtinut suspendarea si anularea autorizatiilor de desfiintare, motivul fiind ca nu aveau avizul corespunzator din partea Ministerului Culturi, potrivit ONG-ului. Prin sentinta pronuntata pe 20 aprilie 2011 de Tribunalul Bucuresti in dosarul 21773/3/201  s-au suspendat autorizatiile. Sentinta a fost confirmata, cinci luni mai târziu, de Curtea de Apel Bucuresti, care a respins recursul. Prin sentinta pronuntata in 24 ianuari 2012 de Tribunalul Bucuresti in dosarul 36904/3/2011 s-au anulat autorizatiile de desfiintare. Recursul în acest dosar este programat pe 24 septembrie 2012.

Lucia Chereches afirma ca prin actiunile Asociatiei Salvati Bucurestiul i-au fost zadarnicite intentiile imobiliare si prin aceasta i-a fost afectat dreptul de proprietate.

În replică, Asociatia Salvati Bucurestiul anunţă că, potrivit obiectului sau de activitate, a atacat in instanta doua autorizatii de desfiintare ilegale, fapt atestat de instanţă.

Urmatorul termen in dosar este 22 iunie 2012.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button