ÎN BUCUREȘTI

Nicușor Dan reacționează după acuzele care i se aduc ca urmarea a dosarului de la DNA.”Niște aberații”

Nicușor Dan reacționează după acuzele care i se aduc ca urmarea a publicării unor părți din dosarul DNA. Acestea au fost prezentate de avocatul Gheorghe Piperea, marți.

Nicușor Dan reacționează după ce avocatul Gheorghe Piperea a prezentat marți mai multe documente ale DNA care ar demonstra că Primarul Capitalei ar urma să fie cercetat pentru înșelăciune și spălare de bani.

Nicușor Dan a avut, la Antena 3, o scurtă reacție după ce DNA a decis trimiterea dosarului său către Parchetul General. Primarul Bucureștiului a precizat că toate acuzațiile sunt ”niște aberații”.

”Toate acuzațiile sunt acuzații care sunt de competența DNA și DNA a zis că nu se susțin, sunt acuzații care sunt de competența altor Parchete și DNA-ul a spus că nu se pronunță, trimite la alte Parchete să se pronunțe. În esență, toate sunt niște aberații!”, a spus Nicușor Dan.

Nicușor Dan reacționează. Primarul General ar fi cercetat pentru spălare de bani și înșelăciune

Conform documentelor prezentate de avocatul Gheorghe Piperea dosarul deschis pe numele lui Nicuşor Dan la DNA ar urma să ajungă la la Parchetul de pe lângă ÎCCJ, pentru continuarea cercetării penale.

Gheorghe Piperea susține că Nicuşor Dan trebuie să își dea demisia pentru că DNA a găsit probe și date pentru acuzația de fals în declarații, spălare de bani, înșelăciune și exercitarea fără drept a avocaturii.

Conform sursei citate, în viitorul apropiat, Nicușor Dan ar urma să fie citat pentru a da declarații cu privire la acuațiile care îi sunt aduse.

Faptele care îl vizează pe Primarul General al Capitaleiar fi fost comise pe vremea când acesta era deputat în Parlament.

Conform documentelor, Nicușor Dan ar fi primit anumite sume de bani pe care le-ar fi trecut în declarația sa de avere în dreptul rubricii de donații, deși avocatul Piperea susține că documentele DNA demonstrează că nu erau donații.

Nicușor Dan glumea, în septembrie 2020, la aflarea veștii că mai mulți parlamentari PSD au făcut denunț penal împotriva sa, spunând că acestora le-a trebuit mult curaj să meargă la DNA, acolo unde „mulți pesediști intră, puțini ies”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button