Nicușor Dan rămâne fără sprijinul necondiționat al PNL în Consiliul General. Cîțu: Nu-i asigurăm lui majoritatea

09 feb. 2022
983 Afișari
Nicușor Dan rămâne fără sprijinul necondiționat al PNL în Consiliul General. Cîțu: Nu-i asigurăm lui majoritatea
Nicușor Dan rămâne fără sprijinul necondiționat al PNL în Consiliul General. Cîțu: Nu-i asigurăm lui majoritatea

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, marţi seară, că partidul său va face majorităţile în Consiliul General al Capitalei în funcţie de proiectele supuse aprobări, și nu îi asigură primarului general Nicușor Dan o majoritate permanentă. Legat de guvernarea locală a Capitalei, Cîțu a precizat că PNL formează în continuare o majoritate cu USR, chiar dacă partidul se află, la nivel național, într-o coaliție de guvernare cu PSD.

Liderul PNL a precizat că formaţiunea liberală nu-i va acorda „un cec în alb” primarului general Nicuşor Dan.

„Nu-i asigurăm lui majoritatea, avem discuţii în partid şi ne uităm la fiecare proiect în parte, la proiectele care sunt bune pentru români. Nu este o majoritate pentru Nicuşor Dan, încercăm să găsim soluţii pentru Bucureşti”, a afirmat Florin Cîțu la B1TV, potrivit Agerpres.

„Eu zic că vom da drumul în Bucureşti la dezvoltare. PNL, bineînţeles, a avut o majoritate cu USR la Bucureşti şi o are în acest moment, dar în discuţiile pe care le am cu preşedintele PNL Bucureşti, şi ştiţi foarte bine că sunt preşedinte interimar la sectorul 3, analizăm acum pragmatic fiecare decizie”.

„PNL la Bucureşti trebuie să-i reprezinte pe români şi vom vedea cum facem majorităţile în funcţie de proiecte, să vedem care sunt acele proiecte care îi ajută pe români”, a mai spus liderul liberal.

Nicușor Dan, susținut la Primăria Capitalei de fostul președinte PNL, Ludovic Orban

Nicușor Dan a câștigat alegerile locale din septembrie 2020 împotriva fostului edil Gabriela Firea și a fost susținut pentru funcția de primar al Capitalei de fostul președinte al PNL Ludovic Orban, care a părăsit Partidul Național Liberal și formează, în prezent, propriul său partid „Forța dreptei”. La Congresul PNL de anul trecut, Nicușor Dan a susținut candidatura pe Ludovic Orban, în defavoarea lui Florin Cîțu. Actualul lider al PNL i-a reproșat lui Nicușor Dan, înainte de alegeri că a beneficiat de sprijinul PNL fără să intre în partid și a spus că la alegerile din 2024 va susține un candidat din PNL. Nicușor Dan și-a arătat susținerea la alegerile de la PNL București pentru Violeta Alexandru, însă alegerile au fost câștigate de Ciprian Ciucu.

La rîndul său, actualul lider al PNL București, Ciprian Ciucu, l-a anunțat în urmă cu o lună pe Nicușor Dan că se bucură de sprijinul necondiţionat al PNL Bucureşti, dar că va sosi un moment în care acest sprijin va fi unul condiţionat de realizarea unor reforme. Ciucu l-a criticat pe Dan pentru că nu a realizat reforma aparatului propriu al primăriei şi a susținut că acesta trebuie să înţeleagă că singur trebuie să-şi construiască o majoritate în Consiliul General.

Declarațiile lui Florin Cîțu vin după ce și Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, a declarat în urmă cu două luni că Partidul Național Liberal va trebui să decidă dacă-l mai susține sau nu pe Nicușor Dan pentru funcția de primar general al Bucureștiului. „Este o decizie pe care trebuie să o ia Partidul Național Liberal. Va trebui ca domnul Nicușor Dan să demonstreze cu adevărat că înțelege exact ce se întâmplă. Eu mă bucur că domnul Nicușor Dan vrea să facă ordine în investițiile imobiliare, dar în același timp îi atrag atenția că nu poate bloca dezvoltarea Bucureștiului, adică trebuie să existe, exact ca în cazul corporații versus firme românești, un echilibru extrem în atent”, a spus Rareș Bogdan în decembrie 2021.

Cookies