Nicușor Dan pune covorul roșu pentru bucureșteni. Primarul s-a ținut de promisiune și a deschis ușa aia bună pentru public

21 mai 2021
152 Afișari
Nicușor Dan pune covorul roșu pentru bucureșteni. Primarul s-a ținut de promisiune și a deschis ușa aia bună pentru public

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, își păstrează promisiunea din campania electorală, astfel toți bucureștenii vor putea intra în Primărie prin ușa mare de la intrare, nu prin intrări „meschine” și obscure din lateralele sediului Primăriei Generale. Dan a amânat acest gest simbolic din cauza numărului crescut de cazuri care se înregistrau în toamnă, dar, începând de astăzi, cetățenii sunt primiți „cu porțile deschise” pentru a-și rezolva problemele.

Nicușor Dan, actualul Primar General al Capitalei, a susținut vineri o conferință de presă în fața sediului Primăriei Generale, prilej cu care a discutat pe mai multe teme, de la calitatea aerului din oraș, la tunsoarea sa (sau lipsa uneia), până la respectatea unei promisuni pe care a făcut-o bucureștenilor, și anume deschiderea Primăriei pentru toți cetățenii. De astăzi, cetățenii vor intra pe ușa principală de fiecare dată când vor apela la serviciile primăriei, așa cum face orice proprietar. Conferința de presă a fost transmisă live pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului București.

„Am promis în campanie un lucru foarte firesc”, spune Nicușor Dan

Primarul Capitalei a reamintit în conferința de presă de astăzi că a promis deschiderea simbolică a ușii principale încă din campania electorală, doar că acest lucru nu a putut fi implementat în toamna anului trecut din cauza restricțiilor și situației pandemice.

„Am promis în campanie un lucru foarte firesc. Am spus că această instituţie aparţine bucureştenilor şi scopul ei este să îi deservească. Că nu este normal ca uşa din spatele meu să fie folosită o dată la două luni cu covor roşu pentru diverse evenimente, iar bucureştenii să intre prin locurile pe meschine care sunt în stânga şi în dreapta. Când am preluat mandatul, erau condiţii şi restricţii din cauza pandemiei şi am considerat că nu e oportun să dăm semnalul deschiderii, ci din contră să dăm semnalul că oamenii trebuie să reducă interacţiunile.

Am spus că vom deschide uşa primăriei când vom avea 100 de cazuri de coronavirus pe zi, în Bucureşti. Suntem în acceastă situaţie şi sunt foarte fericit în acest moment să deschidem uşa din faţă a Primăriei şi să le spunem că din acest moment vor intra pe uşa din faţă, aşa cum face orice proprietar”, a spus Nicușor Dan la finalul conferinței de presă susținute vineri în fața Primăriei.

Primarul Capitalei dorea deschiderea ușii principale încă din toamnă

Nicușor Dan și a exprimat dorința de a deschide ușa Primăriei către cetățeni încă din campania electorală, și a promis la finalul lunii octombrie, în cadrul ceremoniei de învestire, că uşa mare a instituţiei pe care o conduce va fi deschisă în ziua în care în Bucureşti se vor înregistra mai puţin de o sută de cazuri zilnice de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

„Am făcut o promisiune, o să mi-o ţin în continuare: vom deschide uşa mare a Primăriei, dar amân acest moment până la momentul la care Bucureştiul va avea mai puţin de 100 de îmbolnăviri de coronavirus în acea zi. În prima zi în care Bucureştiul va avea mai puţin de 100 de oameni care se vor îmbolnăvi de coronavirus vom deschide uşa mare a Primăriei. Este un gest simbolic, a transmite bucureştenilor că trebuie să evităm cât de mult posibil acele întâlniri care pot să fie realizate prin alte mijloace”, a declarat Primarul Capitalei în momentul învestirii sale, potrivit G4media.

 

Cookies