Nicușor Dan pune bulina roșie Administrației pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic. Cine preia conducerea

02 dec. 2020
55 afișări
Nicușor Dan pune bulina roșie Administrației pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic. Cine preia conducerea

Primarul Nicușor Dan a anunțat, miercuri, că a dat afară pe directorul Administrației pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic. Cine preia conducerea instituției.

Azi am decis schimbări în conducerea Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, subordonată Primăriei Capitalei. Pleacă din funcții Marius Coaje, director adjunct și Alina Tarcevschi, director executiv adjunct.
De asemenea, în funcția de director adjunct al acestei Administrații îl voi numi pe Edmond Niculușcă. El e fondatorul Asociației ARCEN și un om care s-a luptat mult în ultimii ani pentru salvarea patrimoniului istoric al Capitalei și inițiatorul proiectului „Antiseismic District”, primul proiect din România de informare, educare și abilitare a unei întregi comunități urbane vulnerabile la cutremur.
E cel care a strâns fonduri pentru renovarea Școlii Centrale și a organizat trasee culturale pentru cei care voiau să descopere vechiul București.

Lista clădirilor din București încadrate la Risc Seismic

Sute de imobile din București, pericol public în caz de cutremur

350 de clădiri din București sunt încadrate în clasa I de risc seismic (construcții cu risc ridicat de prăbușire la cutremurul de proiectare corespunzător stării limita), cu o clădire mai mult față de raportul anterior, conform AMCCRS – Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic – care a publicat pe site lista actualizată a imobilelor expertizate tehnic din punctul de vedere al riscului seismic.

Lista a fost actualizată pe 3 mai a.c.

Alte 363 de imobile (+3 față de raportul anterior) au fost încadrate în clasa a ÎI-a de risc seismic (construcții care sub efectul cutremurului de proiectare pot suferi degradări structurale majore, dar la care pierderea stabilității este puțîn probabilă), iar în clasa a III-a (care include clădiri care, sub efectul cutremurului de proiectare, pot prezența degradări structurale care nu afectează semnificativ siguranță structurală, dar la care degradările nestructurale pot fi importante) se află 112 clădiri (+1).

Numărul imobilelor încadrate în clasa a IV-a de risc seismic (corespunzător construcțiilor la care răspunsul seismic așteptat este similar celui obținut la construcțiile proiectate pe baza prescripțiilor în vigoare) s-a menținut la 9.

De asemenea, sunt 95 de imobile consolidate (+1 clădire față de raportul precedent), dintre care unele sunt doar parțial consolidate.

Alte 1.558 de imobile (-1 clădire) se află pe lista celor expertizate tehnic plasate în categorii de urgențe.

În același timp, mai sunt 145 de imobile expertizate tehnic din punct de vedere al riscului seismic neîncadrate în categorii de urgență sau în clase de risc seismic corespunzătoare.

Actualizarea listelor existente se face periodic, în funcție de eventuale modificări ale legislației, dar și utilizând informațiile transmise de către proprietari, după ce aceștia consulta și identifica eventuale erori pe lista publicată. Actualizarea constă în corectarea unor date de identificare ale imobilelor privind anul construirii, numărul de niveluri, numărul de apartamente din imobil și noi încadrări într-o clasa de risc seismic.

AMCCRS – Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a fost înființată de Primăria Capitalei. Administrația are că obiectiv de activitate reducerea riscului seismic al construcțiilor existente în Municipiul București, în contextul atenuării efectelor unui potențial cutremur și acționează pentru realizarea măsurilor de intervenție la construcțiile care prezintă niveluri insuficiente de protecție la cutremure.

Cookies