Nicușor Dan promite că vom respira mai sănătos. Care-i planul care ne-ar scăpe de poluare în București

18 dec. 2020
99 Afișari
Nicușor Dan promite că vom respira mai sănătos. Care-i planul care ne-ar scăpe de poluare în București

Problema poluării în București e tot mai prezentă, tot mai presantă. Este, de ani de zile, discutată (ba chiar și sancționată de UE) . Primăria Capitalei anunță un nou plan. Anunță că va lua măsuri concrete de combatere a poluării în Capitală.

Primarul General, Nicușor Dan, a solicitat Comisiei Europene amânarea declanşării procedurilor de infrigement şi promite că Primăria Capitalei va lua măsuri concrete de combatere a poluării, potrivit comunicatului transmis de PMB.

Declarația Primarului General, Nicușor Dan

„Am răspuns Comisiei Europene pe două proceduri de infringement împotriva României cu privire la calitatea aerului din București – una legată de problema prafului (PM10), alta legată de poluarea cu oxizi de azot (NO2).

În esență, am solicitat un răgaz pentru a fi judecați pe baza rezultatelor acestui mandat, am arătat voința noii administrații municipale de a aborda tranșant problema poluării aerului și am informat despre măsuri concrete, deja luate sau pe care le vom lua, pentru a reduce poluarea”.

Care sunt măsurile pentru îmbunătățirea calității aerului

Nicușor Dan a menţionat în corespondenta cu autorităţile europene că deja s-au luat decizii care vor duce la îmbunătățirea calității aerului în București:

„Am menționat contractele semnate pentru reabilitarea rețelei de termoficare, alocările din Planul Național de Redresare și Reziliență pentru rețeaua de termoficare și anveloparea termică a clădirilor, alocările din fondul european de modernizare pentru modernizarea a 3 CET-uri, extinderea rețelei de monitorizare a calității aerului, aflată în achiziție publică și colaborarea sporită a Primăriei Capitalei cu Garda de Mediu (prin detașare de polițiști locali și folosirea laboratorului mobil) pentru a sancționa mai sever încălcările legislației de mediu”.

Nou Plan Integrat de Calitate a Aerului

Tot în comunicatul transmis de PMB, Nicuşor Dan anunță:

„Cu privire la măsurile viitoare, am informat Comisia Europeană despre elaborarea unui nou Plan Integrat de Calitate a Aerului în București, un prim set de măsuri pentru spațiile verzi (finalizarea Registrului Spațiilor Verzi pentru a opri distrugerea lor, stoparea toaletărilor și intervențiile profesioniste asupra arborilor), precum și despre proiectele destinate reducerii și electrificării traficului rutier (metroul de suprafață, parcările de tip park&râde de la intrările în oraș, modernizarea a 48 de kilometri de linie de tramvai, semaforizarea inteligentă a traficului, optimizarea rutelor transportului în comun)”.

Dacă ești curios de cele mai poluate zone din București, avem o hartă pe care o poți vedea AICI.

Cookies