Nicușor Dan promite că și STB se implică în mobilizarea pentru donarea de sânge. 34 de autobuze sunt pregătite special

13 iul. 2022
647 Afișari
Nicușor Dan promite că și STB se implică în mobilizarea pentru donarea de sânge. 34 de autobuze sunt pregătite special
Nicușor Dan promite că și STB se implică în mobilizarea pentru donarea de sânge. 34 de autobuze sunt pregătite special. Sursa foto: Primăria Capitalei

Nicușor Dan a susținut miercuri o conferință de presă pentru a promova donarea de sânge. Primarul Capitalei a anunțat că 34 de autobuze STB vor fi colantate cu mesaje informative, iar pe ecranele din interiorul autobuzelor vor rula imagini și mesaje de conștientizare.

34 de autobuze STB sunt pregătite pentru a promova donarea de sânge, spune Nicușor Dan

Miercuri, 13 iulie 2022, Primarul General al Capitalei împreună cu directorul Centrului de Transfuzie Sanguină al Municipiului București au susținut o conferință de presă în care au vorbit despre importanța donării de sânge.

Nicușor Dan a anunțat că Primăria Capitalei sprijină și promovează campania pentru atragerea donatorilor. Edilul spune că o informare corectă este extrem de importantă în atragerea donatorilor.

În acest context, Primarul General al Capitalei a declarat că 34 de autobuze STB vor fi colantate cu mesaje informative „care sper să aibă impact la cât mai mulți bucureșteni”. Totodată, pe ecranele din interiorul autobuzelor vor rula imagini și mesaje de conștientizare a importanței donării de sânge, spune Nicușor Dan.

„Donarea de sânge este un gest care poate să facă diferența între viață și moarte. (…) Începând de azi circulă în București 34 de autobuze care sunt colantate cu mesaje care informează populația asupra donării de sânge (…)”, a declarat Nicușor Dan în conferința de presă susținută miercuri.

Protocol semnat de PMB și Institutul Național de Transfuzie

Campania face parte din protocolul semnat de Primăria Capitalei și Institutul Național de Transfuzie „Prof. Dr. C. T. Nicolau”, în urmă cu 4 luni.

„(…) ne-am asumat să fim parte a acestei campanii și să susținem, inclusiv în instituțiile din subordinea Primăriei, donarea de sânge și componente sanguine în București”, transmite Nicușor Dan.

Necesarul pentru București este de aproximativ 7.000 de donații pe lună, iar în prezent, donează aproximativ 4.000-4.500 de oameni, în funcție de lună.

„Este nevoie de mobilizarea fiecăruia dintre noi”, a declarat Nicușor Dan.

Dr. Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină al Municipiului București: „Fiecare donator fidelizat reprezintă, de fapt, o creștere a speranței la viață”.

Cookies