Nicușor Dan promite că „lucrările vor începe în forţă” la șantierul din Prelungirea Ghencea. Locuitorii din zonă nu îl cred și protestează în fața Primăriei | VIDEO

30 sept. 2021
341 afișări
Nicușor Dan promite că
Nicușor Dan promite că "lucrările vor începe în forţă" la șantierul din Prelungirea Ghencea. Locuitorii din zonă nu îl cred și protestează în fața Primăriei | VIDEO

Un protest ad-hoc are loc în momentul transmiterii acesteei știri în fața Primăriei Capitalei, după ce zilele trecute primarul Nicușor Dan a promis că "lucrările vor începe în forţă" la șantierul din Prelungirea Ghencea în aceste zile, iar acest lucru nu s-a întâmplat încă. Locuitorii din zonă spun însă că nu îl cred, așa că au ieșit în stradă cu pancarte.

După ce primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat zilele trecute că lucrările de modernizare la bulevardul Prelungirea Ghencea „vor începe în forță” în următoarele zile, oamenii nu îl cred pe cuvânt și au ieșit să protesteze. Mai mult, reprezentanții Asociației Inițiativa Prelungirea Ghencea, care susține interesele locuitorilor din zonă se arată de-a dreptul sceptici și cer garanții că lucrările vor fi duse la bun sfârșit în curând. Sătui să tot fie duși cu vorba încă din anul 2006, oamenii din zonă vor ca primarul să ofere informări lunare cu privire la stadiul șantierului deschis încă din 2019 de Gabriela Firea.

Protest în fața Primăriei Capitalei a locuitorilor din Prelungirea Ghencea

Joi, în timpul ședinței CGMB care se desfășoară la Primăria Capitalei, mai multe persoane cu pancarte protestează cu privire la neînceperea lucrărilor la șantierul din Prelungirea Ghencea, cu toate că edilul a pormis la începutul săptămânii că acestea vor porni în forță în câteva zile.

„Toți știm în ce aglomerație stăm, toți avem speranțe și dorim foarte mult un calendar al acestor lucrări. Domnul Nicușor Dan să ne spună clar când se va apuca, când s-au făcut exproprierile pentru lotul de 700 de metri până la Valea Oltului. Am vrea să știm ce calendar are pentru viitor și când vor începe lucrările fizic”, au transmis protestatarii care au venit cu pancarte să protesteze.

Asociația Inițiativa Prelungirea Ghencea a lansat un apel de la primele informații oferite de primar

„Nu mai avem încredere și am dori să vedem care este planul integral de finalizare al acestui proiect. Să vedem cum eșalonează lucrările până la finalizarea Supralărgirii lângă Pasajul Domnești, cu introducerea tramvaiului, cu parcarea park&ride, să vedem cum eșalonează pe următorii ani alocările bugetare și să vedem cum informează lunar publicul despre stadiul lucrărilor”, a declarat pentru G4Media.roG4Media.ro Delia Mihalache, președinte – Asociația Inițiativa Prelungirea Ghencea.

Fostul primar general Gabriela Firea a deschis şantierul pentru modernizarea arterei dintre cartierul Ghencea şi localitatea Domneşti încă din septembrie 2019. Lucrările aveau o durată de doi ani și erau estimate la peste 100 de milioane de euro. Totuși, începând cu anul trecut, nu au mai fost plătiți constructorii, adică Trustul de Clădiri Metropolitane, iar lucrările pe primul tronson (str. Braşov- Râul Doamnei) au rămas un stadiu de vreo 40%.

Ce spunea Nicușor Dan despre începerea lucrărilor în Prelungirea Ghencea

Zilele acestea, Nicușor Dan le-a dat asigurări locuitorilor din zonă că vor reîncepe lucrările la șantierul lăsat de izbeliște de mai bine de un an și a promis că acesta va fi redeschis în câteva zile.

„Există banii, este doar o chestiune de zile, de dislocare de personal de la Trustul de Clădiri Metropolitane pentru şantier şi în plus s-a aprobat şi acel împrumut de 35 de milioane. Lucrările vor începe în forţă imediat ce ei îşi vor muta oamenii acolo”, a transmis Nicuşor Dan.

Se pare că Proiectul Supralărgirii Prelungirii Ghencea a început în 2006, după ce a fost aprobat de Consiliul General al Muncipiului București și apoi de Consiliul Județean Ilfov. Timp de 13 ani proiectul a fost modificat și schimbat până când în anul 2019, pe timpul Gabrielei Firea, a fost demarat primul tronson de 700 de metri. Totuși, de anul trecut, lucrările stagnează.

Cookies