Nicușor Dan promite că duce el gunoiul din București. A pus oficial laolaltă Primăria Generală și primăriile de sector, să-și bată capul împreună cu deșeurile din Capitală

14 ian. 2022
256 Afișari
Nicușor Dan promite că duce el gunoiul din București. A pus oficial laolaltă Primăria Generală și primăriile de sector, să-și bată capul împreună cu deșeurile din Capitală
Nicușor Dan promite că duce el gunoiul din București. A pus oficial laolaltă Primăria Generală și primăriile de sector, să-și bată capul împreună cu deșeurile din Capitală | Sursă foto: Unsplash

Primăria Capitalei și primăriile de sector vor lucra împreună pentru a rezolva problema deșeurilor din București. Acest lucru se va realiza cu ajutorul Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Municipale.

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunț că ieri a fost obținută prin hotărâre judecătorească personalitatea juridică pentru Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Municipale.

Nicușor Dan promite că duce el gunoiul din București

Obținerea personalității juridice pentru această asociație reprezintă un pas instituțional foarte important pentru o nouă abordare a problemei deșeurilor din Capitală, după cum spune Nicușor Dan. Asociația a fost demarată de Primăria Capitalei în parteneriat cu primăriile de sector în dorință de a rezolva problema salubrității în București.

Este pentru prima dată când primăriile de sector și Primăria Capitalei vor colabora și vor implementa un sistem în ceea ce privește deșeurile. După cum spune Nicușor Dan nivelul colectării selective a deșeurilor din București este în acest moment de circa 10%. Ținta pentru următorii ani este de 50%.

Primarul a ținut să sublinieze două lucruri importante

Primul lucru subliniat de Nicușor Dan este faptul că acum, cele 7 administrații locale din București, au la îndemână instrumentul pentru a pune în practică viziunea lor comună.
Primăriile celor șase sectoare din Capitală își vor asuma colectarea și separarea deșeurilor produse de cetățeni, de instituții sau de firme. Primăria Generală a Municipiului București va fi responsabilă de depozitarea și tratarea acestor deșeuri. Se va crea un sistem integrat cu ajutorul căruia se va obține o rată înaltă de reciclare. Acest lucru va avea un impact important în ceea ce privește reducerea poluării din oraș.

Al doilea lucru pe care primarul a ținut să îl sublinieze este că prin Asociație de Dezvoltare Intercomunitară se va derula în București cel mai mare proiect european în ceea ce privește deșeurile. Ce dorește atragerea unor fonduri europene pentru a se putea remedia problema deșeurilor din Capitală. Acest viitor proiect are în vedere și creare infrastructuri de colectare selectivă în tot Bucureștiul. La fiecare scară de bloc, gospodărie sau la punctele de colectare cetățenii vor putea separa deșeurile. Acestea vor fi ulterior transportate, tratate și depozitate tot separat.

Cookies