ESENȚIAL | Nicușor Dan: Primul tronson de conductă de termoficare nouă, din bani europeni, e gata. Alimentează aproape 10.000 de apartamente din Sectorul 6

27 nov. 2023
8595 Afișari
ESENȚIAL | Nicușor Dan: Primul tronson de conductă de termoficare nouă, din bani europeni, e gata. Alimentează aproape 10.000 de apartamente din Sectorul 6
Nicușor Dan: Primul tronson de conductă de termoficare nouă, din bani europeni, e gata. Alimentează aproape 10.000 de apartamente din Sectorul 6. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Nicușor Dan a anunțat finalizarea înlocuirii primului tronson de conductă cu finanțare din fonduri europene. Instalația respectivă este în funcțiune și alimentează 174 de blocuri din Sectorul 6 al Capitalei.

Instalația alimentează aproape 10.000 de apartamente din Sectorul 6

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că au fost terminate lucrările de înlocuire a primului tronson de conductă cu finanțare din fonduri europene.

Instalația este pusă în funcțiune și alimentează 174 blocuri, respectiv 9.807 apartamente din Sectorul 6, aflate în următoarele zone:

  • Bulevardul Iuliu Maniu
  • Intrarea Jarului
  • Str. Corbilor
  • Str. Apusului
  • Str. Ghirlandei

Primarul General al Capitalei a spus că alte 7 șantiere pentru înlocuirea sistemului de termoficare finanțate cu fonduri POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare) sunt în prezent deschise și se află în diverse stadii de execuție.

În afară de acestea, trei obiective sunt în faza de autorizare, iar restul (până la 25) sunt în faza de proiectare”, a transmis edilul într-o postare pe Facebook.

Șantier
Șantier. Sursa foto: Nicușor Dan/ Facebook

Pe Bd. Timișoara s-au montat 1,1 km de conductă nouă de termoficare

În urmă cu câteva zile, Nicușor Dan a anunțat că s-au montat încă 1,1 km de conductă nouă de termoficare pe Bulevardul Timișoara.

Lucrarea respectivă face parte din Magistrala I Vest, obiectiv important care asigură distribuția agentului termic către cartierele Drumul Taberei, Ghencea, Militari și Rahova.

S-au montat încă 1,1 km de conductă nouă de termoficare pe bd. Timișoara. Această lucrare face parte din Magistrala I Vest – obiectiv foarte important care asigură distribuția agentului termic din CET VEST către toate cartierele din vestul Capitalei (Drumul Taberei, Ghencea, Militari și chiar Rahova), anunță Nicușor Dan într-o postare pe pagina de Facebook.

Astfel, până în prezent, din cei 3,6 km din acest obiectiv, echipele Companiei Municipale Energetica Servicii București au reușit să monteze mai bine de 70% din traseul rețelei de termoficare.

Nicușor Dan a ținut să sublinieze că, în această zonă, nu au fost făcute niciodată lucrări de reabilitare și modernizare la rețeaua de termoficare.

Te-ar putea interesa și:

Cookies