Nicușor Dan, primul anunț despre o eventuală carantinare a Bucureștiului: O ipoteză, dar e ultima ipoteză

08 dec. 2020
101 Afișari
Nicușor Dan, primul anunț despre o eventuală carantinare a Bucureștiului: O ipoteză, dar e ultima ipoteză

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a vorbit, marți seară, după ședința CGMB, despre o eventuală carantinare a Bucureștiului. Edilul spune că la acest moment nu se impune carantinarea orașului și pentru moment este doar o ipoteză. Mai mult, cum ne așteptam, încă nu a avut discuția cu Vlad Voiculescu.

Primarul General, Nicușor Dan, a transmis, marți seară, în direct la Digi24, că Bucureștiul nu intră în carantină în perioada următoare.

„Nicidecum Bucureştiul nu intră în carantină. (…) Pentru moment nu se pune această problemă. (…) Carantina se impune când un anumit indicator, pe care am învăţat cu toţii să îl calculăm acum, trece de un anumit nivel. Nu suntem încă acolo. Indicatorul acesta spune în linii mari câte persoane sunt infectate într-o localitate, în cazul nostru în Bucureşti, în acest moment. Acest indicator pentru Bucureşti este undeva în jur de 6 şi nu se impune în acest moment carantinarea. O să vedem ce se va întâmpla în zilele viitoare. Eu sper ca acest indicator să reuşim să îl menţinem la nivelul la care este”, a declarat Nicuşor Dan la Digi 24.

Nicușor Dan a adăugat că intrarea în carantină este „o ipoteză, dar e ultima ipoteză”.

Precizările primarului general vin după ce marți, Vlad Voiculescu, a declarat că va discuta cu Dan despre posibila intrare în carantină a Bucureștiului.

Nicușor nu a mai avut discuția cu Voiculescu

„Vlad Voiculescu a spus că va avea o discuție cu mine, aceasta nu a avut loc deocamdată, dar carantinarea este una din ipoteze. Acum, însă, Bucureștiul nu intră în carantină, e ultima ipoteză așa cum ea s-a luat în alte orașe, cum a fost pusă în practică la Sibiu. Nu se pune aceasă problemă acum în Capitală”, a declarat Nicușor Dan la Digi24.

Întrebat cât de gravă este situația în București, primarul general a răspuns: „Am avut azi aproape 2.000 de cazuri, în ultimele două zile în jur de 1.500, ese mult. Pe de altă parte, la DSP, anchetele epidemiologice sunt la zi și tot la DSP dispozițiile pentru izolare și carantinare sunt la zi. Înseamnă că în cazul orcărei persoane care este confirmată, în aceeasi zi se apelează oamenii cu care au fost în contact și ei nu mai îmbolnăvesc pe alții. Situația e sub control din acest punct de vedere”, a mai spus Nicușor Dan.

Situația COVID-19 la zi, aproape 2.000 de cazuri în Capitală

În București au fost înregistrate 1946 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore.

În ultimele 24 de ore, România a depăşit pragul de 200 de decese, un număr de 213 persoane pierzându-şi viaţa în urma infectării cu SARS-CoV-2. Alte 1.276 de persoane sunt internate în ATI.

Până marţi, în România au fost confirmate 524.675 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 416.797 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.439 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

Cookies