Nicușor Dan, prima reacție la greva STB: Nu e o grevă spontană, ci orchestrată de sindicat, avem dovezi, am sesizat instanța

20 ian. 2022
496 Afișari
Nicușor Dan, prima reacție la greva STB: Nu e o grevă spontană, ci orchestrată de sindicat, avem dovezi, am sesizat instanța
Nicușor Dan, prima reacție la greva STB Nu e o grevă spontană, ci orchestrată de sindicat, avem dovezi, am sesizat instanța | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Primarul Nicușor Dan a dat declarații referitoare la greva angajaților STB ce a dus la aglomerarea excesivă a traficul bucureștean.

Nicușor Dan, prima reacție la greva STB

Edilul a declarat că această grevă este una ilegală din mai multe puncte de vedere. În primul rând fiind în stare de alertă, organizarea protestelor nu este permisă. În al doilea rând atunci când este vorba despre serviciile importante, precum transportul public, există obligația legală de a se asigura activitatea a cel puțin o treime din personal.

Edilul face apel către șoferii de autobuze, troleibuze și către vatmanii tramvaielor. Aceștia trebuie să înțeleagă gravitatea faptelor lor și să reia activitatea. Această grevă a dus la paralizarea traficului bucureșteana, la creșterea prețurilor pentru serviciile de ridesharing și la supraaglomerarea peroanelor metroului. Angajații STB sunt invitați de Nicușor Dan la o discuție însă nu prin intermediul liberilor de sindicate. Primarul Capitalei dorește ca angajații să își desemneze un reprezentant care să vină și să discute cu acesta.

Nu e o grevă spontană, ci orchestrată de sindicat, avem dovezi, am sesizat instanța

Primarul General nu consideră această grevă ca fiind una spontană ci o grevă ce a fost insuflată angajaților STB de către sindicate, existând dovezi în acest sens. Principalul responsabil în această situație este domnul Petrariu, după cum spune Nicușor Dan.

Societatea de Transport București a inițiat tribunalului o acțiune în instanță prin care le cere judecătorilor să constate ilegalitate protestului angajaților. La această acțiune, municipalitatea plănuiește să facă o cerere de intervenție, după cum declara Primarul General. Motivul fiind acela că protestul a afectat viața a sute de mii de bucureșteni.

Metrorex a suplimentat numărul de trenuri, pentru a putea acoperii lipsa celorlalte mijloace de transport în comun. De asemenea Poliția Locală împreună cu Jandarmerie s-au mobilizat pentru a informa persoanele ce stăteau în stații așteptau fără să știe despre această grevă.

Cookies