Nicușor Dan prezintă stadiul șantierelor Termoenergetica București. „Lucrările de termoficare cu bani europeni avansează”

13 oct. 2023
2274 Afișari
Nicușor Dan prezintă stadiul șantierelor Termoenergetica București. „Lucrările de termoficare cu bani europeni avansează”
Nicușor Dan prezintă stadiul șantierelor Termoenergetica București. „Lucrările de termoficare cu bani europeni avansează” | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan,  le-a transmis bucureștenilor că lucrările ce sunt realizate la rețeaua de termoficare a orașului avansează pe zi ce trece. Edilul a transmis care este stadiul acestora.

Nicușor Dan: Lucrările de termoficare cu bani europeni avansează

Edilul a transmis informații referitoare la stadiul unor șantiere deschise în București la acest moment. Astfel că, au fost înlocuiți 3 kilometri de conductă pe străzile aflate în zona Câmpia Libertății – Baba Novac.

În ceea ce privește șantierul din zona Strada Apusului, Nicușor Dan a transmis că au fost schimbați 750 de metri de conductă. Pentru acestea urmează să fie efectuate și probe de presiune în perioada următoare.

De asemenea, primarul a anunțat că au fost înlocuiți 700 de metri și la obiectivul din zona Mihai Bravu.

În total, în cadrul celor trei șantiere menționate mai sus vor fi reabilitați 8,5 kilometri de rețea de termoficare. Până la acest moment, au fost finalizate lucrările pentru puțin peste jumătate:

Aceste trei șantiere presupun reabilitarea a 8,5 km, din care până acum am modernizat 4,45 km.

La acest moment, în București există 10 șantiere deschise, unde se fac lucrări la rețeaua de termoficare, informează Nicușor Dan. Dintre acestea:

  • 7 sunt finanțate cu fonduri obținute prin POIM,
  • 3 sunt finanțate de la bugetul local.

Contractele de finanțare prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) pentru modernizarea și reabilitarea sistemului de termoficare din Capitală au fost semnate de PMB la finalul anului trecut. În total, se dorește reabilitarea a 212 de km de țevi.

Valoarea totală a lucrărilor este de 260 de milioane de euro. Din această sumă, 200 de milioane de euro sunt fonduri nerambursabile.

Cookies