Nicușor Dan pregătește Bucureștiul de iarnă! Utilajele de deszăpezire, gata să intervină! TelVerde pentru ajutor

30 nov. 2020
53 Afișari
Nicușor Dan pregătește Bucureștiul de iarnă! Utilajele de deszăpezire, gata să intervină! TelVerde pentru ajutor

Primarul general Nicuşor Dan le-a solicitat operatorilor de deszăpezire din toate sectoarele Capitalei să fie pregătiţi de intervenţie, astfel încât traficul rutier din Bucureşti să nu aibă de suferit, având în vedere avertizările meteorologilor care anunţă cod galben de ninsori moderate cantitativ pentru Bucureşti, a informat duminică seara Direcţia de Presă a PMB.

Codul galben de zăpadă pare să nu fi luat Primăria Capitalei pe nepregătite. Astfel, potrivit raportărilor operatorilor de deszăpezire, în total, pentru toate sectoarele Capitalei sunt pregătiţi de intervenţie 2.683 de operatori cu 654 de utilaje – dintre care 381 sunt utilaje care intervin pentru combatere polei şi pluguit – şi 24.302 tone de material antiderapant.

Cine se ocupă de deszăpezire în fiecare sector

În Sectorul 1 acţionează compania Romprest Service SA cu 73 de utilaje, 150 de operatori şi un stoc de 6.792 tone materiale antiderapante. În Sectorul 2 intervine SC Supercom SA cu 81 de utilaje, 360 de operatori şi un stoc de 5.000 de tone material antiderapant, precum şi ADP sector 2 cu 50 de utilaje, 170 de operatori şi 525 tone material antiderapant. În Sectorul 3 deszăpezirea este asigurată de Direcţia Generală de Salubritate sector 3 cu 60 de utilaje, 400 de operatori şi 3,570 tone material antiderapant. În Sectorul 4 SC Rosal Grup SA a pregătit 141 de utilaje, 500 operatori şi 600 tone material antiderapant. În Sectorul 5 SC Salubrizare Fapte 5 SA acţionează cu 41 de utilaje, 400 de operatori şi 6.000 de tone material antiderapant. În Sectorul 6 va interveni SC Urban SA cu 131 de utilaje, 532 operatori şi 1.400 tone material antiderapant, iar ADP 6 are pregătite 77 utilaje, 171 operatori şi 414 tone material antiderapant.

În funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a permite intervenţia rapidă, utilajele vor putea fi dispuse în puncte fixe în toate sectoarele Capitalei, în vecinătatea rampelor, pantelor şi podurilor.

Totodată, echipele DGASMB distribuie ceai, supă caldă şi îmbrăcăminte persoanelor fără adăpost care refuză cazarea.

Echipele DGASMB vor continua acţiunile privind depistarea acestora, astfel încât acestea să fie cazate în centrele sociale ale Municipalităţii. De asemenea, DGASMB monitorizează, şi în această noapte, persoanele care refuză cazarea în centrele sociale, distribuind ceai şi supă caldă, precum şi geci, bocanci, pături şi mănuşi în caz de nevoie.

În centrele DGASMB sunt în prezent cazate 253 de persoane fără adăpost.

Telverde pentru ajutor din cauza vremii

Municipalitatea pune la dispoziţia cetăţenilor Telverde 0.800.800.868 unde aceştia pot sesiza eventualele probleme apărute din cauza vremii. Totodată, bucureştenii sunt rugaţi să semnaleze la numărul de telefon 021/9524 prezenţa pe stradă sau în spaţiile comune ale blocurilor a persoanelor fără adăpost, pentru ca acestea să fie preluate de Poliţia Locală şi transportate la centrele sociale ale Capitalei.

Cookies