Nicușor Dan pică și mai rău în sondaje. La fix un an de mandat, 7 din 10 bucureșteni i-ar spune ceva neplăcut

04 oct. 2021
141 Afișari
Nicușor Dan pică și mai rău în sondaje. La fix un an de mandat, 7 din 10 bucureșteni i-ar spune ceva neplăcut
Nicușor Dan pică și mai rău în sondaje. La fix un an de mandat, 7 din 10 bucureșteni i-ar spune ceva neplăcut

Probleme majore pentru Nicușor Dan la fix un an de mandat. Primarul General a scăzut drastic în sondaje, iar promisiunile că vom avem un București mai curat și mai bine organizat de abia în toamna anului viitor nu prea mai țin.

Activitatea lui Nicușor Dan, edilul Capitalei, este pusă sub semnul întrebării din ce în ce mai mult după ce cu un an în urmă a câştigat mandatul de primar și i-a luat locul Gabrielei Firea în fruntea Bucureştiului. Un sondaj CURS, prezentat recent, arată probleme serioase pentru Nicușor în privința încrederii locuitorilor orașului.

De asemenea, este dezastru și la intenția de vot. Cei mai mulți dintre respondenții sondajului spun că ar vota cu PSD, urmați de USR și PNL aproape la egalitate.

Sondajul CURS arată căderea lui Nicușor Dan în sondaje

Aproape 70% dintre bucureșteni consideră că primarul general a avut o activitate “proastă”. Practic, acesta nu ar mai beneficia de susținerea locuitorilor orașului după deciziile luate în ultimele luni de mandat. Mai mult, chiar primarul recunoaștea că a avut o pauză de comunicare vreo 4 luni de mandat și alte 5 PMB a avut conturile blocate, așa că nu a putut face foarte multe lucruri la nivel administrativ.

Sondajul CURS a fost prezentat duminică de către Antena 3. Acesta indică faptul că 67% dintre respondenţi sunt de părere că Bucureştiul se îndreaptă într-o direcţie greşită. Mai mult, 54% dintre respondenţi au apreciat drept “proastă” activitatea primarului general de când acesta a fost ales, iar 11% “foarte proastă”, în timp ce doar 26% au răspuns cu “bună”, iar 4% cu “foarte bună”.

Intenția de vot în București

Sondajul CURS  mai arată și o modificare majoră a intenției de vot la nivelul Bucureștiului. După ce anul trecut a pierdut alegerile în București, în prezent, la un an de la vot, PSD are deja zece procente în faţa USR PLUS şi douăsprezece în faţa PNL privind intenția de vot a bucureștenilor.

Intenţia de vot pentru partide, la nivelul Bucureştiului, arată în felul următor în sondajul CURS:

PSD 33%,
USR PLUS 23%,
PNL 21%,
AUR 8%,
PMP 4%,
PPU-SL 4%,
Pro România 3%,
ALDE 3%,
altul 1%.

Cele mai arzătoare probleme ale Capitalei în mandatul lui Nicușor Dan

De asemenea, sondajul a mai arătat care sunt temele principale în interesele locuitorilor Capitalei. Printre cele mai arzătoare necazuri se numără traficul, drumurile principale, parcările şi problema gunoaielor.

Sondajul CURS, realizat la jumătatea lunii septembrie, pe 814 persoane

Sondajul CURS a fost realizat în perioada 17-23 septembrie 2021, pe un număr de 814 subiecţi.

Cookies