Nicușor Dan: Peste 1.000 de metri de conductă au fost înlocuiți în București. Primarul promite că, până la finalul anului, se va lucra pe 12 șantiere

28 aug. 2023
654 afișări
Nicușor Dan: Peste 1.000 de metri de conductă au fost înlocuiți în București. Primarul promite că, până la finalul anului, se va lucra pe 12 șantiere
Nicușor Dan: Peste 1.000 de metri de conductă au fost înlocuiți în București. Primarul promite că, până la finalul anului, se va lucra pe 12 șantiere. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că au fost înlocuiți 1.000 de metri de conductă la șantierul din Câmpia Libertății și alți 300 de metri de conductă la șantierul din Strada Apusului.

Urmează să mai fie deschise alte 6 șantiere

Luni, 28 august 2023, Nicușor Dan a transmis pe pagina sa de Facebook că au fost înlocuiți 1.000 de metri de conductă la două șantiere din București:

1000 de metri de conductă magistrală au fost deja înlocuiți la șantierul din Câmpia Libertății și alți 300 de metri de conductă la șantierul din str. Apusului.
 Cele două șantiere fac parte din proiectul de reparație și modernizare a rețelei de termoficare, finanțat cu fonduri europene prin POIM.”
De asemenea, primarul general a anunțat că vor mai fi deschise alte șase șantiere în perioada următoare, ca urmare a emiterii autorizațiilor de construire.
Până la sfârșitul anului, se va lucra pe 12 șantiere”, promite Nicușor Dan.
Nicușor Dan a spus că, în total, 212 km de conductă vor fi reabilitați cu fonduri europene până în anul 2026.

90% de imobile din București au acum apă caldă

Lipsa apei calde a fost o problemă în luna august pentru bucureștenii care locuiesc în Sectoarele 2, 3 și 4. Aceștia au fost nevoiți să facă dușuri reci mai bine de jumătate de lună.

Au fost efectuate mai multe lucrări de înlocuire a conductelor de pe Calea Văcărești și strada Releului, iar acestea trebuiau să fie finalizate pe data de 11 august.

Însă, Termoenergetica a amânat termenul de revenire al apei calde și a transmis un nou termen, anume 20 august.

Compania a transmis că prelungirea termenul și continuarea lucrărilor a fost impusă de:

  • Stadiul de degradare al conductelor,
  • Imposibilitatea efectuării sudurilor după montarea noilor tronsoane de conductă,
  • Necesitatea urgentării măsurilor privind exploatarea în siguranță a întregului sistem de termoficare.

Problema s-a rezolvat în cele din urmă și, în prezent, procentul imobilelor care dispun de apă caldă este de 90%.

Procent apă caldă
Procent apă caldă. Sursa foto: Termo Alert

Astfel, acum bucureștenii care nu dispun de centrale își pot face, în sfârșit, dușuri cu apă caldă.

Te-ar putea interesa și:

Cookies