Nicușor Dan, pe șantierul de la Prelungirea Ghencea: Primul tronson va fi gata în vara 2022. Termenele pentru celelalte porțiuni de drum

17 mart. 2022
6549 Afișari
Nicușor Dan, pe șantierul de la Prelungirea Ghencea: Primul tronson va fi gata în vara 2022. Termenele pentru celelalte porțiuni de drum

Primarul general Nicușor Dan a mers astăzi pe șantierul Prelungirea Ghencea pentru a vedea evoluția lucrărilor pe tronsonul 2, cel dintre străzile Brașov și Râul Doamnei, primul care va fi terminat din întreaga lucrare de infrastructură. Edilul a menționat că Prelungirea Ghencea este un obiectiv important pentru Primăria Capitalei întrucât este una dintre zonele cele mai afectate de trafic ale Bucureștiului.

„Se muncește acum la schimbarea rețelelor de utilități (electricitate, internet, apă, canalizare), urmând ca apoi să se facă trotuarele. Lucrările se vor finaliza etapizat pe diferite zone, dar e important de spus că, inclusiv în condiții de șantier, reușim să asigurăm traficul rutier pe patru benzi de șosea (câte două pe fiecare sens)”, a afirmat Nicușor Dan, adăugând că termenul de finalizare la tronsonul 2 este vara acestui an.

 

  • Îți mai recomandăm să citești și:

VIDEO | Noi imagini din dronă de pe șantierul de la Pasajul Domnești, următorul pasaj care ar putea fi deschis pe Centura Capitalei

 

Nicușor Dan: ”Avem toate perspectivele să avansăm în ritm normal”

Pentru Tronsonul 1, cel cuprins între punctul de întorcere al liniei de tramvai 41 si Strada Brașov, primarul general a precizat că acolo au început lucrările pe partea dreaptă, se schimbă utilitățile, se asfaltează, și vor fi 2 benzi definitive, după care lucrările se mută pe partea stângă, unde urmează aceleași intervenții edilitare. Termenul pentru partea dreaptă a Tronsonului 1 este sfârșitul anului 2022, pentru partea stângă, jumătatea anului viitor.

”Avem toate perspectivele să avansăm în ritm normal cu activitatea de șantier, mai ales că în sfârșit Consiliul General al Municipiului București a votat pentru continuarea exproprierilor. Vom vira în curând banii pentru exproprieri, ne pregătim să preluăm terenul proaspăt expropriat dintre strada Râul Doamnei și Șoseaua de Centură, iar în luna mai vom începe acolo demolările.”, a mai spus primarul Nicușor Dan.

Termenul pentru finalizarea lucrărilor integrale de pe Bulevardul Prelungirea Ghencea este de doi ani si jumătate.

În 2022, lucrările de infrastructură pe care Primăria Capitalei le derulează în București sunt: pasajul D-na Ghica, lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea, parcarea Șoseaua Pantelimon și linia de tramvai Vasile Milea.

Cookies