Nicușor Dan parcă ar rămâne independent. După ce a câștigat foarte detașat încă un mandat de primar general, spune că n-are timp de treburi de partid

10 iun. 2024
484 afișări
Nicușor Dan parcă ar rămâne independent. După ce a câștigat foarte detașat încă un mandat de primar general, spune că n-are timp de treburi de partid
Nicușor Dan parcă ar rămâne independent. După ce a câștigat foarte detașat încă un mandat de primar general, spune că n-are timp de treburi de partid | Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei, potrivit datelor parțiale, a declarat, pentru Digi24, că intenționează să rămână independent. Acesta a fost susținut de partidele din Alianța Dreapta Unită (USR, PMP și Forța Dreptei) la alegerile locale de ieri, 9 iunie.

Edilul a respins ideea de a candida la alegerile prezindețiale ce vor avea loc în toamnă.

Nicușor Dan: „Intenția mea este să rămân independent”

Nicușor Dan a fost întrebat la Digi24 dacă rămâne independent sau se va alătura unui partid, după rezultatul alegerilor. Acesta a declarat că:

Nu, faptul că am fost independent m-a ajutat în acești trei ani și jumătate în a discuta cu trei partide care m-au susținut, acum vor fi mai multe și intenția mea este să rămân independent.

Edilul a mai adăugat că activitatea sa la Primăria Capitalei este una „intensă” și că nu are timp de politică de partid. Nicușor Dan, fiind întrebat despre o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale din toamnă, acesta a spus că nu ia în calcul o astfel de candidatură.

Nu, am spus asta de mai multe ori. Am primit un mandat pentru bucureșteni și pentru București. Am început niște lucruri, știu ce e de făcut aici.

Rezultatele AEP obținute de candidații la funcția de primar general al Capitalei

Potrivit datelor oferite de Autoritatea Electorală Permanentă pe site-ul AEP și citate de Agerpres, Nicușor Dan a câștigat un nou mandat la Primăria Municipiului București cu aproape 47%.

Acestea sunt rezultatele obținute de candidații la funcția de primar general al Capitalei, după numărarea voturilor din 1.021 de votare, numărul total de secții din București fiind de 1.289:

  • Nicușor Dan (independent, susţinut de ADU) – 262.349 de voturi (46,88%)
  • Gabriela Firea (PSD) – 124.949 de voturi (22,33%)
  • Cristian Popescu Piedone (PUSL) – 90.512 voturi (16,17%)
  • Sebastian Burduja (PNL) – 42.189 de voturi (7,54%)
  • Mihai Enache (AUR) – 17.124 de voturi (3,06%)
  • Diana Șoșoacă (S.O.S. România) – 14.495 de voturi (2,59%)
  • Alexandru Pânișoară (PER) – 3.043 de voturi (0,54%)
  • Constantin-Titian Filip (independent) – 2.618 voturi (0,47%)
  • Dorin Iacob (Alternativa Dreaptă) – 2.343 de voturi (0,42%).

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies