Nicușor Dan, obligat la plata unor despăgubiri record de Tribunalul București! A pierdut procesul

de:
26 aug. 2020
3 Afișari
Nicușor Dan, obligat la plata unor despăgubiri record de Tribunalul București! A pierdut procesul

Nicușor Dan și cele două asociații au încercat că blocheze Proiectul imobiliar de la Hala Ford din Cartierul Florească – One Florească City, dar instanța nu numai că le-a respins acțiunea de anulare a acordului de mediu pentru acest proiect, dar i-a obligat și la plata unor despăgubiri de zeci de mii de euro. Asociația Mișcarea Civică Miliția Spirituală și Asociația Salvați Bucureștiul au de plătit dezvoltatorilor One Mircea Eliade Properties SRL și Auchan România SA peste 150.000 de lei (circa 31.000 de euro), drept cheltuieli de judecată, relatează cetăteanul.net

Proiectul One Floreasca City, în valoare de peste 100 milioane de euro, este dezvoltat de One United în parteneriat cu Auchan, pe terenul aferent vechii platforme Automatica din București.

Ce a decis instanța? – „Respinge cererea modificată formulată de reclamanta Asociația Mișcarea Civică Miliția Spirituală și cererea formulată de reclamanta Asociația Salvați Bucureștiul ca neîntemeiate. Admite cererea de intervenție accesorie formulată de Asociația Lexcivica în sprijinul pârâtei One Mircea Eliade Properties SRL. Obligă reclamantele la plata către pârâta One Mircea Eliade Properties SRL a sumei de 55.121,99 lei cu titlu de cheltuieli de judecată și la plata către pârâta Auchan România SA a sumei de 100.658,63 lei cu titlu de cheltuieli de judecată”, se arată în dispozitivul sentinței Tribunalului București.

Decizia nu este însă definitivă, putând fi atacată cu recurs tot la Tribunalul București.

Totul după ce anul trecut Nicușor Dan – prin Asociația Salvați Bucureștiul și Asociația SOS Orașul a fost obligat de judecători să plătească acelorași dezvoltatori 10.000 de euro, în procesul pierdut de activist, în care acesta ceruse judecătorilor să suspende lucrările la proiectul One Floreasca City. Astfel, instanța de recurs a casat sentința profund nelegală pronunțată în fond de Tribunalul București și, în rejudecare, a respins în totalitate cererea de suspendare a actelor administrative în baza cărora se începuse deja edificarea proiectului.

Instanța a stabilit că proiectul One Floreasca City nu generează nicio pagubă pentru locuitorii cartierului Floreasca. Totodată, judecătorii au confirmat că actele folosite de investitori pentru începerea lucrărilor (planul urbanistic zonal, acordul de mediu și autorizația de construire) au fost și rămân perfect valabile.

Cookies